Đoković: Najveća prepreka mi je Novak

Đoković sa trenerom Ivaniševićem (foto: Srpska open)

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković će prvi put igrati turnir u Banjaluci. Nole je rekao da se u Banjaluci osjeća kao kod kuće i da na Srpska openu jedino sam sebi može biti protivnik.

Najveća prepreka mi je Novak Đoković, ako njega savladam mogu i svakog drugog preko puta mreže. Najveća je unutrašnja borba, nesigurnosti, da dovedeš sebe u stanje ravnoteže, da se odigra najbolje. Kako prenijeti igru i opuštenost sa treninga na teren je najveće pitanje, postoji razlog zbog čega to može da uradi samo nekoliko ljudi na vrhunskom nivou. Imam rutinu koju poštujem, koja me dovede u optimalno stanje, da bih pružio najbolji moguću igru“, rekao je Đoković.

Džokeru će prvi rival na turiru u Banjaluci biti Luka van Eš. Osmamnaestogodišnji Francuz je u prvom kolu iznenadio Stena Vavrinku, nakon preokreta i dva sata i 44 minuta igre 1:6, 7:6, 6:4.

Ne znam mnogo o ovom dečku, znam da je ušao u Top 100, mislio sam da će Vavrinka da dobije, vodio je cijeli meč. On je mlad borac, brz je, teško je probiti ga u ovim uslovima, nikoga ne bi trebalo potcjenjivati. Nadam se da će vrijeme da izdrži i da će svi uživati kao i ja na terenu“.

Đoković nije želio previse da priča o povredi lakta.

Misli su mi usmjerene ka Banjaluci, želim da uživam. Punih 20 godina se bavim profesionalnim tenisom, umorio sam se od plana, šta je sledeće. Kako čovjek stari, više cijeni da bude prisutan u sadašnjem trenutku, niko ne želi da govori šta će biti sledeće nedjelje. Znate koji su mi ciljevi. Nadam se da će lakat biti spreman za prvi meč“.

Srpska open igra se ove godine u Banjaluci, jer se u Beogradu spremaju tereni za dizanje na viši nivo i pokušaj da turnir bude iz serije 500 umjesto 250.