Đoković postaje počasni građanin Crne Gore: “On je globalni brend, to je stvar volje”

Đoković ide putem Divca?

Po uzoru na Vlade Divca, koji je nedavno dobio tu čast, Novak Đoković mogao bi da uskoro da postane počasni građanin Crne Gore, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Meni je drago da sam to lično uradio. Vlade Divac je legenda. Ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri određeni dio života provedu u Crnoj Gori. To je i podsticaj za ljude koji ih srijeću u Crnoj Gori. Lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem”, rekao je Abazović u razgovoru za Novu.rs.

>>> Novak: Niđe nebo nije plavo kao iznad Crne Gore

Đoković odmore već godinama provodi u Crnoj Gori, gdje se nerijetko i priprema za nastup na najveće svjetske turnire.

“Veliki je fan Crne Gore i često boravi tu. Ima li šta ljepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodijeljena mišljenja. Oko kojih je lako animirati druge da slijede njihov primjer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomaže da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend. Mislim da imaju podjednako poštovanje na Filipinima, u SAD, Africi i naravno u zemljama iz koje potiču”, mišljenja je Abazović, koji je gledao košarkašku utakmicu Crna Gora – SAD na Mundobasketu u Manili na Filipinima.

>>> Đoković na Žabljaku

Đoković, koji je osvoji rekordnih 23 Gren slema, uskoro će dobiti priliku da se izjasni oko titule počasnog građanina naše države.

“Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lijep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter. Tada sam ja imao više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvijek da pobijedi u svemu. Generalno, lično bih volio, ako je to i njegova želja da postane počasni građanin. Naravno, ovdje nema nikakve presije, to je stvar volje. On je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore”.