VATERPOLO

Đuro Radović postigao dogovor sa pretendentom na evropski vrh

Foto: VPSCG

Crnogorski vaterpolo reprezentativac Đuro Radović sljedeće sezone igraće za novi klub.

Šampion Hrvatske sa splitskim Jadranom dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Novim Beogradom. Prema informacijama Lob Sporta ugovor će biti potpisan nakon fajnal-fora Lige šampiona u Beogradu (6-8. jun), u čijem polufinalu Novi Beograd igra sa Ferencvarošem, dok se u drugom dvoboju sastaju šampion Pro Reko i Olimpijakos.

Foto: VPSCG

Novi Beograd, koji je šampion Srbije, osvajač Kupa i vladar regionalne lige te dvostruki uzastopni vicešampion Evrope, po zavšetku sezone napustiće najbolji igrač Alvaro Granados, koji prelazi u Pro Reko, dok igračku karijeru završava ljevoruki bombarder Filip Filipović. Njegovo mjesto zauzeće član Ajkula, s kojima će Radović nastupiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Radović je u dijete Jadrana iz Herceg Novog, odakle je svojevremeno otišao u Olimpijakos. Potom je uslijedio povratak kući, nakon čega je zaigra za splitski Jadran i osvojio šampionsku titulu. Sa klubom pod Marjanom igrao je i Ligu šampiona te bio najveći suparnik Novom Beogradu u regionalnim okvirima.

Takođe, njega će u Novom Beogradu dočekati dva crnogorska igrača – Miroslav Perković i Savo Ćetković.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare