EVROPSKO PRVENSTVO

Dobri rezultati u Atini

Evropsko prvenstvo u jedrenju za klase ILCA 7 i ILCA 6 u seniorskoj konkurenciji, uz mnogo problema, jer u Atini nije bilo vjetra dovoljne jačine nekoliko dana, a samim tim ni takmičenja je završeno, a jedriličari iz Crne Gore su ponovo donijeli lijepe vesti.

U klasi ILCA 6, Pavle Musić je zauzeo 22. mesto, dok je Nikola Golubović šampionat završio na 28. Petar Klakor je na koti 63, Andrija Marković na koti 64, a Spasoje Đuranović na koti 68.

U olimpijskoj klasi ILCA 7, Ilija Marković je posle izuzetno zahtjevnog Svetskog prvenstva u Australiji, na kojem je stigao od finala i 39. mesta, nije uspeo da se najbolje snađe na regatnom polju, pa je takmičenje završio u srebrnoj grupi.

Marković je posljednjeg dana takmičenja zauzeo šesto i osmo mesto, pa je šampionat završio na 15. mjestu u srebrnoj grupi.

Jedriličari iz Crne Gore koji su obezbijedili vizu za Olimpijske igre u Parizu u režiji Milivoja Dukića, sada će okreću novim velikim takmičenjima od polovine marta – Evropsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine (Nikola Golubović), Svetski kup na Palma de Majorci (Ilija Marković, Milivoj Dukić, Nikola Golubović).