Drama u Adelbodenu, het-trik Vlhove

Photo: EXPA/ Freshfocus/ Sven Thomann/EXPA/Pixsell

Ljubitelji alpskog skijanja i slaloma danas su uživali. Održane su dvije trke – jedna za muškarce u Adelbodenu i jedna za dame u Kranjskoj Gori.

Manuel Feler je slavio u Švajcarskoj i tako došao do svoje prve pobjede u Adelbodenu u karijeri. Austrijanac je ostvario vrijeme od 1:52,62. Drugo mjesto zauzeo je Atle Li MekGrat sa samo dvije stotinke zaostatka za Felerom.

Treće mjesto osvojio je Dominik Rašner koji je sigurno i najveći pobjednik dana s obzirom da je u prvoj vožnji zauzeo 16. mjesto.

Gubitnik dana je svakako Aleksander Sten Olsen koji je prvu vožnju završio na liderskoj poziciji, ali je u drugoj vožnji poslije samo par kapija ispao.

Prvih 10 u Adelbodenu kompletirali su: Linus Štraser, Mark Roša, Samuel Kolega, Tomazo Sala, Luka Erni, Timon Haugan i Danijel Jule.

Kada su u pitanju dame pobjedu je u Kranjskoj Gori odnijela Petra Vlhova kojoj je to treća uzastopna pobjeda u Sloveniji. Slovakinja je iskoristila kiks Mikaele Šifrin u prvoj vožnji i došla do pobjede sa vremenom od 1:47,62. Drugo mjesto pripalo je Leni Dir sa 72 stotinke zaostatka dok je iznenađenje dana priredila Ej Džej Hart koja je sa 16. mjesta u prvoj vožnji zauzela treće mjesto u trci.

Konačnih 10 izgledalo je ovako: Kamil Rast, Pola Molcan, Sara Hektor, Katarina Linsberger, Kjara Poženo, Katarina Huber i Mišel Gizin.