TEQBALL WINTER TOUR

Drugi zimski turnir u Herceg Novom

Crnogorska Teqball liga biće nastavljena drugim “zimskim” turnirom – “Winter TouR2” održaće se u Herceg Novom, u subotu, 30. marta, uz podršku generalnog partnera lige, kompaniju LOB.

Najbolji tekeri, nakon takmičenja u Podgorici, nadmetaće se u SC “Igalo” i to u tri kategorije – muškom singlu i dublu, kao i u mješovitom dublu. Herceg Novi se vremenom ističe kao jedan od crnogorskih Teqball centara, a to potvrđuju i brojne ekipe koje sa ambicijama ulaze u takmičenje.

Povodom predstojećeg turnira Crnogorske Teqball lige u Herceg Novom očekujem da ponovimo rezultate od prošle sezone, u kojoj smo uglavnom stizali da polufinala. Pošto nismo bili u mogućnosti da treniramo posljednja dva mjeseca, što zbog povrede, što zbog obaveza, vidjećemo da li ćemo u tome i uspjeti. Biće to dobra prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe, obzirom da nismo imali prilike da igramo protiv njih od prošle sezone. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gospodinu Radovanu Raleviću i osnovnoj školi ‘Orjenski Bataljon’ u Bijeloj koji su se maksimalno potrudili da nam obezbjede uslove za treniranje tokom ove zime“, istakao je član ekipe Bijela, Sveto Gardašević.

SC “Igalo” i Herceg Novi od prošle godine vrijedno rade na promociji sporta i rekreacije, u čemu značajno doprinosi i Teqball kao sport, za koji su stvoreni sjajni uslovi.

Teqball savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Sportskim centrom ‘Igalo’ po prvi put organizuje turnir zimske Teqball lige u našem gradu. Kao sport koji postaje sve više atraktivan i popularan, budi veliko interesovanje u Herceg Novom, gdje mi već imamo nekoliko predstavnika koji se uredno takmiče na Teqball turnirima. Ono na šta stavljamo akcenat jeste aktivnost i ljepšeg pola u ovome sportu, te će samo učešće na turniru uzeti i djevojke iz Herceg Novog, inače aktivne fudbalerke. Sportski centar Igalo posjeduje tri stola za Teqball i jedna je od ustanova koja je već 2023. godine organizovala lokalni turnir u Teqball-u. Uz fenomenalnu saradnju sa predsjednikom Teqball saveza Crne Gore, gospodinom Miloradom Šutulovicem, u planu su, pored Teqball lige krajem marta, i mnogi drugi projekti vezani za promociju i adaptaciju ovoga sporta na pravi način u Herceg Novom“, istakao je direktor SC “Igalo”, Radovan Ralević.

Pravo na učešće na drugom “zimskom” MTL turniru imaju takmičari 2008. godišta i stariji, a mogu se prijaviti putem Instagram stranice teqball.mne.

Nakon sjajnog otvaranja sezone u Podgorici, očekuju nas nova uzbuđenja na našem primorju, i novi izazovi za podgoričke finaliste, ekipe Kurjaka i Stroj LOB-a. Nakon Herceg Novog, posljednji turnir zimske lige održaće se u Bijelom Polju, 27. aprila.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare