GIMNASTIČKI SAVEZ CRNE GORE

Drugo prvenstvo i Kup Balkana organizuje se u Budvi

Foto: Privatna arhiva

Drugo Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici održaće se ponovo u metropoli crnogorskog turizma –Budvi, u sali Mediteranskog sportskog centra, od 26. do 29. septembra 2024. godine, koje će okupiti izuzetno velik broj takmičarki iz zemalja regiona, poručuju iz GSCG.

“Očekujemo da se znatno premaši prošlogodišnji broj učesnika, koji je zainteresovao preko 250 perspektivnih gimnastičarki koje su došle iz 13 zemalja. Reprezentaciju naše Države – Crne Gore predstavljaće Nina Dragović, u seniorskoj kategoriji, Anđela Vuković i Jana Šišević, u juniorskoj i Simona Sekulić, najmlađa među učesnicama, u pionirskoj konkurenciji. Takođe, važno je napomenuti da će učešće na ovom velikom prvenstvu, pored naših najboljih reprezentativki, uzeti i veliki broj gimnastičarki iz Crne Gore. O organizaciji Prvenstva brinuće Gimnastički Savez Crne Gore (GSCG), uz pomoć tradicionalnihsportskih prijatelja – Ministarstva sporta i mladih, Crnogorskog olimpijskog komiteta i Opštine Budve”, navodi iz GSCG.

Podsjećaju, u septembru 2023. godine održano je 1. Balkansko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, nakon više od 20 godina, i to baš u Budvi, koja je, tradicionalno, osnivač i pokretač ritmičke gimnastike u Crnoj Gori.

Država, odnosno Gimnastički Savez Crme Gore, dobili su čast da budu domaćini prvog prvenstva jednoglasnom odlukom članica Vijeća Balkanskih zemalja, u martu 2023. godine, na sjednici održanoj u Budimpešti.

Predsjednica GSCG, Vesna Radonić, koja je u ritmičkoj gimnastici, kao takmičar, od samog djetinjstva, da bi, potom, razvojni put nastavila kao trener i predstavnik Crne Gore u Balkanskoj, Evropskoj i Svjetskoj gimnastičkoj federaciji, podsjetila je da je, nakon završetka 1. Balkanskog prvenstva, koje su Crna Gora i njen Savez, kao jedna od najmlađih zemalja članica, sa najslabijom gimnastičkom infrastrukturom, hrabro preuzeli organizaciju pomenutog prvenstva, uz ogromne višemjesečne napore.

S tim u vezi, naglasila je, da je put razvoja Crne Gore prema vrhu svjetske gimnastike bio veoma trnovit, zbog čega je posebno ponosna što je na tom putu, od starta, pokazana velika istrajnost..

“Shvatajući, istovremeno svu težinu istog, na našu veliku radost, nakon višemjesečnih napora, uspjeli smo da prvo prvenstvo organizujemo i održimo na visokom nivou. U tome smo, svakako, pred samo takmičenje, dobili dobrosusjedsku pomoć predstavnika Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Azerbejdžana.

Za samu organizaciju dobili smo velike pohvale od Svjetske i Evropske gimnastičke federacije. Zbog toga smo, naravno, opet i dobili priliku da, kao država, budemo domaćini ovako velikog i prestižnog takmičenja”, naglasila je Radonić.

U susret ovom velikom sportskom događaju, koji će predstavljati nastavak uzleta crnogorske ritmičke gimnastike, 3. jula sa početkom u 19 časova, biće održana press konferencija u prostorijama kompanije NEST Coworking, ulica Cetinjski put bb, u Podgorici.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare