Udruženje novinara: Dulović sportista godine, Petrović novinar

Foto: MINA

Karatista Nenad Dulović najbolji je sportista Crne Gore u 2023. godini, u tradicionalnom 69. izboru Udruženja sportskih novinara.

Dulović je u godini na izmaku osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, kao i zlato na Balkanijadi.

Karatista Omladinca u anketi dobio je 34 glasa.

Za košarkaškog reprezentativca Nikolu Vučevića glasalo je 28 novinara. Redakcija Lob sporta je svoje glasove dala zvijezdi Čikago Bulsa. Za boksera Budve Nikolu Liješevića glasalo je 16 predstavnika medija.

Fudbaler madridskog Atletika, Stefan Savić i jedriličar tivatskog Delfina, Nikola Golubović, dobili su po četiri, a rukometaš njemačkog Gumersbaha, Miloš Vujović, dva glasa.

Po jedan glas u anketi dobili su vaterpolista Aleksandar Ivović, sportski ribolovac Ivan Dejanović, atletičarka Marija Vuković, džiu-džicu reprezentativac Dejan Vukčević, rukometašice Itana Grbić i Tatjana Brnović, fudbalerka Armisa Kuč, fudbaler Nikola Krstović i kik bokser Nemanja Čađenović.

Najbolji novinar u izboru USN je Danilo Petrović iz Radio televizije Crne Gore, dok je najbolji mladi novinar Savo Njunjić iz dnevnog lista i portala Vijesti.

Danilo Petrović

U anketi učestvovalo je 97 novinara, članova Udruženja.

Za doprinos razvoju i promociji crnogorskog sporta, Udruženje će dodijeliti Specijalno priznanje novinaru Gradske televizije i generalnom sekretaru Teniskog saveza Crne Gore Aleksandru Sekuloviću.

Udruženje će za izuzetne rezultate u 2023. godini uručiti priznanja Nikoli Vučeviću, Petru Liješeviću, bokserki Bojani Gojković i Nikoli Goluboviću.

Komisija Udruženja, u sastavu Vlado Jovićević, Todor Brajković, Uroš Radulović, Željko Šoć i Emil Ličina, odlučila je da priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika, dodijeli dugodišnjem novinaru i publicisti Huseinu-Cenu Tuzoviću.

Posebna priznanja za uspješnu organizaciju zvaničnih međunarodnih takmičenja biće uručena Bokserskom, Šahovskom i Stonoteniskom savezu, Paraolimpijskom komitetu, kao i Pavlu Pepđonoviću i Miloradu Cauševiću.

Udruženje, na zahtjev Svjetske asocijacije novinara, dostavilo je odluku o najboljim sportistima Crne Gore u obje konkurencije.

U muškoj konkurenciji to su Nenad Dulović, Nikola Vučević i Petar Liješević, a u ženskoj Bojana Gojković, tekvondistkinja Anđela Berišaj i fudbalerka Armisa Kuč.

Svečano uručenje nagrada biće održano u petak, 22. decembra, u 11 sati, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.