ŠAH

Elektroprivreda odbranila titulu na Ženskoj ligi

Foto: ŠSCG

U Herceg Novom je završeno takmičenje u ženskoj šahovskoj ligi.

Pobjednički pehar ostaje u vitrinama nikšićke Elektroprivrede, koja je ostvarila trijumfe u svih pet mečeva. Reprezentativke Crne Gore Aleksandra Milović i Alena Skvorcova, pojačane Sofijom Pogorelski i Patricijom Vujnović došle su do drugog uzastopnog pehara na takmicenju Ženske lige.

Drugo mjesto pripalo je Herceg Novom zahvaljujući više osvojenih poena u odnosu na ekipu Crnogorca. Obje ekipe su poražene od Elektroprivrede, dok je njihov duel u petom kolu okončan 2-2 nakon velike borbe. 

Četvrto mjesto pripalo je ekipi Univerziteta Crne Gore, peto mjesto zauzela je podgorička Budućnost, dok je šesto mjesto pripalo budvanskoj Dami. 

U muškoj Premijer ligi Elektroprivreda je upisala šestu pobjedu u isto toliko kola. U ovom kolu savladan je Nikšić sa 5,5-0,5, a jedino pola poena za Nikšić je izborio Igor Sarić

Herceg Novi u stopu prati nikšićki sastav, a domaća ekipa savladala je Omladinac Budućnost sa 4,5-1,5. Raspoložen u poraženoj ekipi bio je Jovan Jovančević koji je savladao velemajstora Dragišu Blagojevića.

Crnogorac je sa 4,5-1,5 savladao Prosvjetu, dok je Budućnost dodatno otežala situaciju niksićkoj Mladosti, savladavši je sa 5,5-0,5. Mimoza je uspjela da preokrene rezultat protiv Rudara i upiše minimalan trijumf. 

Dama je šestom pobjedom veoma blizu povratka u Premijer ligu. Sastav iz Budve savladao je ekipu Zore u derbiju šestog kola Prve lige. Rumija je pobjedom protiv Osnovnih i srednjih škola izbila na drugo mjesto, a Zeta je pobjedom protiv ekipe Rokade došla na treće mjesto. Berane je savladalo Dijagonale, dok su Cetinje i 7. Oktobar odigrali neriješeno. 

Budućnost nezaustavljivo hita ka tituli na Pionirskoj ligi, gdje nakon 7 kola ima isto toliko pobjeda, dok je na drugom mjestu ekipa Elektroprivrede sa pobjedom manje. Velika borba će se voditi za bronzanu medalju, gdje Dijagonale trenutno imaju jedan meč poen više od barske Rumije.

Takmicenja u Herceg Novom trajaće do 4. maja.