Erović najbolji trener u Crnoj Gori za atletiku

Foto: ASCG

Trener Jedinstva i selektor atletske reprezentacije Crne Gore, Osman Erović proglašen je za najboljeg trenera u državi. Eroviću je priznanje za ostvarene rezultate koje su njegovi takmičari ostvarili na domaćoj i međunarodnoj sceni dodijeljeno na kraju prvog dana manifestacije Dani atletike u Nikšiću.

Risto Drobnjak je osvojio bronzanu medalju na Igrama malih zemalja Evrope na Malti, a takmičari koje Erović trenira su imali dvije norme za Evropski zimski kupi bacača u Portugalu i dvije norme za Balkansko prvenstvo u dvorani u Istanbulu i Prvenstvo Balkana na otvorenom u Kraljevu. Vrijednost razultata Rista Drobnjaka u bacanju kugle po tablicama IAAF-a iznosi 1.308 bodova”, stoji u obrazloženju odluke Upravnog odbora Trenerske organizacije Atletskog saveza Crne Gore.

Specijalno priznanje pripalo je treneru Atletskog kluba Tara iz Mojkovca Danilu Ristiću, čija je atletičarka Vesna Kljajević u 2023. godini ostvarila normu za Evropsko prvenstvo za juniore do 20 godina u Jerusalemu u Izraelu (14,71 m) i normu za Svjetsko prvenstvo za juniore u Limi (Peru), koje će se održati 2024. godine.

Posebna priznanja za ostvarene rezultate, ispunjene norme za međunarodna takmičenja dodijeljena su trenerima: Sanji Đurnić (AK Sanja), Bojani Đurković (Mornar), Ljubiši Maroviću (Orion), Branislavu Maslovariću (Jedinstvo), Željku Ćavaru (Tempo), Dragu Musiću (Nikšić), Ivanu Pavlićeviću (Milenijum) i Slavoljubu Miladinoviću (Milenijum).

Priznanja najboljima dodijelio je predsjednik Trenerske organizacije ASCG Dragoje-Gaga Rajković.