POGAČAR I DALJE U ŽUTOM

Evenepul prvi put osvojio etapu na Turu

Foto: DAVID PINTENS/Belga/PIXSELL

Belgijanac Remko Evenepul pobjednik je sedme etape Tur De Fransa, a vožen je individualni hronometar od Nui Sen Žorža do Ževre Šabertena u Burgonu u dužini od 25,3 kilometra. Slovenac Tadej Pogačar ostao je prvi u generalnom plasmanu, pošto je etapu zvršio kao drugi sa 12 sekundi zaostatka.

Evenepul, svjetski prvak u vožnji na hronometar je u ravničarskoj etapi prvi put slavio na Trci oko Francuske.

Kavendiš je i prvi startovao etapu, koju su završili Pogačar, Evenepul, Jonas Vingegor i Primož Roglič. Ipak, najveću pažnju izazvala je vožnja domaćeg asa Žulijena Benarda, koji je u svom kraju bio burno pozdravljen od porodice, prijatelja i navijača… Ništa manje u centru pažnje nije bio ni Romejn Barde, senzacionalni pobjednik startne etape, koji vozi svoj poslednji Tur.

Na kraju, Evenepul je bio brži 12 sekundi od Pogačara i 34 sekunde od Rogliča. Aktuelni prvak prestižne trke Vingegor bio je četvrti, sa 37 sekundi slabijim vremenom od pobjednika.

Pogačar u osmu etapu od Semur an Osua do Kolobe le do Zenglisa, dugačku 183,4 kilometra, ulazi sa žutom majicom. Drugu u generalnom plasmanu je Evenepul, treći Vingegor.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare