Evropsko prvenstvo u boksu: Budva domaćin, finale u “Morači”

Foto: Boxing team Budva

Bliži se još jedan bokserski spektakl u našoj zemlji. Evropsko prvenstvo za seniore do 22 godine počinje 12. novembra, a iz Bokserskog kluba Budva danas saopštili da će uz Budvu, domaćin biti i Podgorica.

Naime, kako je najavljeno, finala će se igrati u “Morači”.

Ovoga puta imamo jednu senzaciju, a to je da će se veliko finale održati u Podgorici 19. novembra u Sportskom centru Morača. Cilj je da Glavnom gradu vratimo duh plemenite vještine i da Morača kao nekad bude prepuna gledalaca koji će uživaju uz majstore ringa“, objavio je Bokserski klub Budva.

Sve ostale borbe će se održati od 12. do 17. novembra u Mediteranskom sportskom centru.

Preko 300 boksera i bokserki iz 35 zemalja Evrope dolazi u Crnu Goru da se bori za prestižne medalje. Osim medalja zahvaljujući Svjetskoj bokserskoj federaciji i predsjedniku Umaru Kremljovu obezbijeđen je i nagradni fond za učesnike u iznosu od 500.000 dolara“.

Kako su najavili domaćini, osvajači zlatnih medalja će dobiti po 8.000 dolara, srebrnih 4.000, bronzanih po 2.000, a četvrtfinalisti po 1.000.

Uz sve to moramo i da najavimo da Crna Gora ima veoma kvalitetan tim koji će nastupiti na ovom šampionatu“, zaključuje se u saopštenju Budve.