PRVENSTVO CRNE GORE U ŠAHU

Favoriti po planu u prvom kolu

Foto: Šahovski savez Crne Gore

Prvenstvo Crne Gore u šahu počelo je svoju 76. stranicu u Podgorici. Na svečanom otvaranju, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović, pozdravio je prisutne i poželio im sreću na turniru, iskazavši jasnu opredijeljenost Šahovskog saveza da nastavi odlučnim koracima svoju misiju u popularizaciji drevne igre. Milović se zahvalio i Ministarstvu sporta, koje je generalni pokrovitelj turnira, na podršci.

Učestvuju 52 takmičara, a prvo kolo nije donijelo iznenađenja. Favoriti su opravdali svoju ulogu i pokazali da žele nadmetanje za vrijedne nagrade.

Prvi favorit po rejtingu Denis Kadrić iskoristio je prednost pješaka više u partiji sa Danilom Nenezićem, dok je u reprezentativnom duelu, Nikita Petrov preciznom igrom savladao Alenu Skvorcovu.

Zanimljiva borba viđena je u duelu Nikole Đukića i Srećka Đukanovića. Desetostruki prvak Crne Gore, Đukić iskoristio je taktički momenat i žrtvom dame za topa i dvije figure, došao do prednosti, koju je preciznom igrom realizovao.

Luka Drašković je savladao Milorada Ratkovića, dok je Blažo Kalezić opravdao ulogu favorita protiv Milojka Kandića.

Foto: Šahovski savez Crne Gore

Pobjedu je upisao i legendarni Božidar Ivanović, koji je filigranskom tehnikom u dalekoj završnici nadigrao Dragoljuba Abramovića i iskoristio njegove neopreznosti,

Danas je na programu drugo kolo, a počinje od 16:30h. Kako su istakli iz Šahovskog saveza dešavanja se mogu pratiti preko zvaničnih kanala saveza, te servisa YouTube. Novina je prenos na MNE sport televiziji, koji omogućava ljubiteljima šaha uživo praćenje svih detalja.

Zlatni sponzor prvenstva je kompanija Kodio. Nagradni fond šampionata je rekordan i iznosi 15000 eura.

RASPORED DRUGOG KOLA

Draganić – Kadrić

Petrov – Skvorcov

Nikač – Đukić

Drašković – Podlesnik

Vukčević – Kalezić

Smirnov – Žerebecova

Mušović – Ivanovič

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare