IAKO JE SEZONU ZAVRŠIO BEZ POBJEDE

Ferari vjeruje Lekleru

Lekler sa mehaničarima Ferarija, FOTO: Formula Santander/X
Lekler sa mehaničarima Ferarija, FOTO: Formula Santander/X

Šuškalo se ovih dana, a sada je i zvanično potvrđeno – Šarl Lekler produžio je ugovor sa Ferarijem koji mu je isticao na kraju 2024. godine. U saopštenju je navedeno višegodišnji, ali nije poznato konkrentno do kada će trajati novi ugovor između vozača iz Monaka i Skuderije.

“Trkati se sa ovim timom je bio moj san od kada sam imao tri godine, gledao sam Veliku nagradu Monaka sa prozora prijateljevog stana u krivini Sejnt Devot i uvijek sam obraćao pažnju na te crvene automobile. Ovaj tim je postao moja druga porodica od kad sam se pridružio ferarijevoj Trkačkoj akademiji 2016. godine i postigli smo mnogo toga zajedno, borili smo se kroz dobro i loše proteklih pet godina“, rekao je 26-godišnji Lekler.

U proteklih pet sezona, tokom kojih je nastupao za italijanskog velikana, ostvario je pet pobjeda. Dvije u prvoj godini, zatim su uslijedile dvije godine suše, pretprošle sezone je ostvario tri trijumfa, prošle nijedan, ali imao je pet pol pozicija, šest puta je bio na podijumu što mu je u generalnom plasmanu donijelo peto mjesto sa 206 bodova.

Iako Ferari u godinama za nama mnogo kuburi sa bolidom, daleko je od mogućnosti neuhvatljivog Red Bula, mada se približio Mercedesu, nikada nije prestao da vjeruje u mogućnosti Leklera koji je u dosadašnjoj karijeri Formule 1 ukupno osvojio 23 pol pozicije i u 30 navrata bio na podijumu.

“Vrijednosti njega i našeg tima se poklapaju i bilo je prirodno da se složimo na produženju naše saradnje. Znamo ga po njegovoj neprestanoj želji da ide do krajnjih granica i cijenimo njegove izvanredne sposobnosti kada je u pitanju borba i preticanje u trci“, rekao je šef Ferarijevog tima – Frederik Vaser.

Inače, krajem 2024. godine ugovor ističe i drugom Ferarijevom vozaču Karlosu Sainsu mlađem, ali se za sada ništa ne zna o sudbini Španca koji je prošle sezone, u totalnoj dominaciji šampiona Maksa Verstapena, uspio da ugrabi jedan trijumf, odnosno tri podijuma, što je bilo dovoljno za sedmo mjesto u generalnom plasmanu. Tri sezone Formule 1 odradio je za Skuderiju…

Nova sezona “Najbržeg cirkusa na planeti” počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare