Filip Kunčer briljirao na Trojici

Kunčer vozi stazama svog proslavljenog oca

Prethodnog vikenda vožena je brtska auto-trka Kotor-Trojica u odličnoj organizaciji AMSK Kotor. Trka je bodovana za šampionat Crne Gore, Hrvatske i Centralne evropske zone.

Super prodakšn 2000 kubika najjača klasa

Filip Kunčer osvojio je prvo mjesto u najjačoj Super production klasi 2000, odnosno u generalnom plasmanu crnogorskog šampionata. Sin legende automobilizma Franja Kunčera ostvario je veliki uspjeh u novom automobilu Alfa Romeo 147 SP.

Filip se, nakon prošlogodišnjeg nastupa na kružnim trkama, vratio brdskim izazovima i sjajno odvozio u otežanim vremenskim uslovima.

“Zadovoljan sam prvim nastupom u novom vozilu. Uspio sam po prvi put da dođem do pobjede u generalnom plasmanu šampionata Crne Gore, što me posebno raduje”, poručuje Kunčer, pa dodaje.

“Takođe, drugo mjesto u grupi 5 donosi veoma važne bodove u takmičenju Centralne evropske zone. Ove godine cilj mi je da postignem što bolje rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima”, zaključuje Kunčer, čiji je veliki prijatelji napadač crnogorske fudbalske reprezentacije i član Dunajske Strede Nikola Krstović.

Sa druge strane, Milan Jakšić, stariji brat evropskog šampiona u automobilizmu Vasilija Jakšića, osvojio je drugo mjesto u grupa EN 2000, koja je najpopularnija klasa sa najviše konkurenta.

Inače, Vasilije Jakšić otvorio je trku Kotor-Trojica i uz zvuke crnogorske himne podigao državnu zastavu na jarbol.

U trci je učestvovalo rekordnih 138 takmičara, a publika se odazvala u velikom broju, uprkos lošim vremenskim uslovima.

Program otvaranja je vodio novinar Radija Crne Gore Željko Šoć. Minutom ćutanja odata je pošta velikom šampionu Nikoli Asanoviću i nedavno preminulom funkcioneru Saveza Batu Uzelcu.