Filmska priča u Madridu

Štruf je izborio finale Mastersa u Madridu, FOTO: Facebook
Štruf je izborio finale Mastersa u Madridu, FOTO: Facebook

Jan-Lenard Štruf plasirao se u finale madridskog Mastersa nakon što je poslije velike borbe, u tri seta, eliminisao Aslana Karaceva – 4:6, 6:3, 6:4.

Njemački teniser će u nedjelju za titulu igrati protiv Karlosa Alkarasa, možemo reći već zvijezde svjetskog tenisa, koji će u finalnom susretu biti etiketiran kao apsolutni favorit!

Ali, šta god bilo u finalu, Štruf će zauvijek pamtiti Madrid, jer je u glavnom gradu Španije odigrao turnir karijere. Krenuo je od kvalifikacija, a na posljednjoj prepreci za ulazak u glavni žrijeb ispriječio mu se upravo Karacev i pobijedio ga, u dva seta – 6:4, 6:2.

Međutim, 33-godišnjak iz Varštajna ipak se ugurao u glavnu fazu turnira kao “Lucky Loser”! I, onda je počeo redom da ruši – Lorenca Sonega, talentovanog Bena Šeltona, do tog trenutka nezaustavljivog Dušana Lajovića, potom Pedra Kačina, a zatim i senzacionalno Stefanosa Cicipasa!

Trenutno 65. teniser na ATP listi dobio je priliku da se revanšira Rusu i uspio je! Podijelili su igrači dionice meča, prva je zasluženo pripala Karacevu, ali se u nastavku probudio Štruf koji je u odlučujućim poenima bio prisebniji i snažniji od vidno povrijeđenog Rusa.

Za Štrufa uspjeh karijere, mada je u Monte Karlu, kada je stigao do četvrtfinala, možda i najavio sezonu iz snova!