BASKET U MOM KVARTU

G-Unit najbolji na Starom aerodromu

Foto: Dejan Lopičić

Ekipa G-Unit u sastavu Pavle Jovićević, Marko Mijović, Dušan Milošević i Nemanja Vujošević osvojila je prvo mjesto na drugom kvalifikacionom turniru Basketa u mom kvartu, održanog juče na Starom aerodromu.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, podijeljenih u četiri grupe, iz kojih su se po dvije najbolje ukrstile u četvrtfinalu. 

Foto: Dejan Lopičić

U prvoj eliminacionoj rundi Frulaši su presudili ZTP-u 15:5, G-Unit je nadigrao Skakavce 21:16, dok je u duelima Momaka iz Juniora i Bombshella (15:14 za prve), te Ivaniša i sina i Comeback-a (13:14) bilo mnogo neizvjesnije.

U polufinalnom okršaju Momci iz Juniora su vodili 13:11 protiv Comeback-a, koji se, u skladu sa svojim imenom, vratio u igru i serijom 10:0 riješio pitanje prvog finaliste.

Najljepši meč na turniru viđen je u drugom polufinalu, u kojem je nakon velike borbe G-Unit uspio da slomi otpor Frulaša, trojkom Mijovića za pobjedu 21:20.

Foto: Dejan Lopičić

Uslijedio je obračun za treće mjesto, posljednje koje vodi na završni turnir 22. juna u Njegoševom parku, u kojem su Frulaši, zasluženo, pobijedili Momke iz Juniora, rezultatom 21:11. Uz ponovni plasman u finale (Frulaši su učestvovali na završnom događaju prethodna dva izdanja), ekipa u sastavu Luka Bošković, Nikola Bojičić, Vasilije Nikčević i Marko Raičković dobila je od poklon pakete firme Montecco sa osvježavajućim napicima.

Foto: Dejan Lopičić

Ni u velikom finalu nije bilo mnogo zanimljivo, jer je G-Unit bio nadmoćan protiv Comeback-a, osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 200 eura rezultatom 22:12.

Drugoplasirani Comeback (Miloš Dragićević, Daniel Kalezić, Miljan Dautović i Ognjen Sekulović) je nagrađen vaučerom za četiri osobe za opuštanje u SPA centru Hotela ”VOCO”.

Foto: Dejan Lopičić

Na ovaj način ekipe G-Unit, Comeback i Frulaši su se u finalu priključile timovima Cetinje, Loptamo i Kobe, koje su vizu za Njegošev park čekirale na prvom turniru u Tološima.

Naredni kvalifikacioni turnir na redu je 18. maja u naselju Zelenika, a za njega su ostala dva mjesta za zainteresovane ekipe, koje se mogu prijaviti putem maila sportglavnigrad@gmail.com ili putem Instagram profila Sekretarijata za sport. 

Foto: Dejan Lopičić

Poslednji kvalifikacioni turnir je na programu 25. maja na Tuškom putu, a za njega je već prijavljeno maksimalnih 16 ekipa.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare