GLAS JUGOSLAVIJE: Da momci i da selektore – objasnili ste

Otišli su bez prevelike pompe i pretjeranih očekivanja, sa realnim izjavama o kvalitetu. Sopstvenom, u koji su vjerovali, ali i o protivničkom.

Vraćaju se kao pobjednici. U velikom stilu. Zbog igre u svetom dresu, fenomenalne atmosfere, ponašanja. I rezultata apsolutno – tri pobjede od čega jedna protiv elitne košarkaške sile i dva poraza – ubjedljivog od ekipe koja je najviše pokazala na Dalekom istoku i herojskog nakon mučenja Amerikanaca. Košarkaška reprezentacija Crne Gore – za ponos svih nas.

>>> Evo na kom mjestu je Crna Gora završila Mundobasket

Za sve to – kapa dolje momci u crvenom.

Nakon predugih, napornih kvalifikacija, punih izazova i prepreka, ljeto je donijelo naljepše stvari. Mala, a velika Crna Gora, sportski fenomen, je opet zadivila planetu. Uživali smo gledajući mečeve iz Manile, preživljavali svaki napad, odbranu, akciju, zakucavanje, asistenciju…

I zato su svima apsolutno pune oči – zbog dobre, moderne košarke – i puna srca zbog svega što ste uradili i na kakav način ste predstavljali zemlju.

>>> “Nadam se da je Crna Gora ponosna”

Od najboljeg Nikole Vučevića koji je pokazao zbog čega je jedan od najcjenjenijih centara na planeti i sa kojim ni taj kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu nije nemoguća misija, do onih koji su ponijeli manji teret, a opet bili kvalitetna podrška. Jer, kada kapiten Dubljević prihvati bez problema drugačiju ulogu i manje minuta u odnosu na ranije, onda je jasno da i ostali mogu i moraju. Zbog reprezentacije. Zbog rezultata.

>>> “Usrećili smo naciju, sada možemo kući”

Kapa dolje i dugi aplauz i stručnom štabu, koji je okupio momak često osporavan u proteklom periodu. Momak koji je na klupu došao iznenada iz kritike dijela javnosti nakon velikih trenerskih imena – Vujoševića, Radonjića, Pavićevića, Tanjevića, Mitrovića. Momak koji je zahvaljujuci činjenici da ima takav način komunikacije kakav ima, da poznaje igrače i mentalitet, ali i košarku – odradio sjajan posao.

Boško Radović je – kažu to i igrači – najzaslužniji za fenomenalnu atmosferu koja nas je lansirala i označila kao jedno od najprijatnijih iznenađenja na Mundobasketu. A znamo šta znači kvalitetna atmosfera u reprezentaciji. Znamo da mora da izađe na dobro.

I zato do narednih košarkaških akcija u februaru, da znate momci – OBJASNILI STE.

I nastavite tako da objašnjavate.