Glas Jugoslavije: Kolumne uticajnih novinara iz zemlje i regiona

Specifične rubrike će biti znak prepoznavanja portala LOBSPORT. Jedna od najreprezentativnijih stalnih rubrika je Glas Jugoslavije, gdje će čitaoci od ponedjeljak do petka moći, iz prve ruke, kroz kolumne uticajnih novinara zemlje i regiona, da steknu utisak o najvažnijim stvarima iz svijeta sporta u ovim zemljama. Pratićemo, osluškivati vaše, kao i reakcije čitalaca regiona, kritikovati…

Za Lob sport će pisati Miloš Antić (Crna Gora), Miloš Bećagović (Srbija), Mladen Miletić (Hrvatska), Adnan Pločo (Bosna i Hercegovina) i Igor Ivanovski (Makedonija).

Miloš Antić je rođen 1984. godine u Titogradu (Podgorici). Bivši je novinar Pobjede, jedan od najmlađih urednika sportskog dodatka Arena u višedecenijskoj istoriji Pobjede, kao i urednik sportske redakcije Dnevnih novina. Izvještavao je sa Olimpijskih igara, utakmica Lige šampiona, evropskih derbija, kao i sa velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Crne Gore. Bio je saradnik regionalnih portala, kao i njemačkog Kicker-a. Od strane Udruženja sportskih novinara Crne Gore 2013. godine izabran za najboljeg novinara u zemlji. Od 2010. aktivni je član prestižnog žirija UEFE u izboru za najboljeg igrača Evrope, gdje je jedini predstavnik Crne Gore. Posljednje tri godine zaposlen je u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada, na mjestu pomoćnika sekretara.
Za LOBSPORT će pisati ponedjeljkom.

Miloš Bećagović je rođen 1991. godine u Beogradu. Prvih pet godina novinarskog staža veže za Blic, a onda se ističe tekstovima u redakcijama “24 sata” i Vijesti. Od 2017. godine je u Telegrafu, gdje je zadužen za fudbal i svjetski tenis. Izvještavao sa Grend slemova, Mastersa, Lige šampiona, Lige Evrope…
Za LOBSPORT će pisati svakog utorka.

Mladen Miletić je rođen 1980. u Zagrebu. Novinarstvom se počeo baviti 2002. godine u Sportskim novostima, a 2007. prelazi u Večernji list gdje radi kao novinar i urednik. Uređivao je sportski nedjeljnik Max koji je izlazio deset godina, a danas je urednik u Poslovnom dnevniku i redovni sportski kolumnista u nedjeljnom izdanju Večernjeg lista. Kao sportski novinar izvještavao je s finala Lige šampiona, brojnih utakmica hrvatske reprezentacije, Dinama, Rijeke i drugih hrvatskih klubova, svjetskih i evropskih prvenstava u rukometu, košarkaškog Eurobasketa. Autor je knjige “Cico” posvećene životu i sportskoj karijeri Zlatka Kranjčara.
Njegove kolumne na našem portalu očekujte svake srijede.

Adnan Pločo je rođen u Sarajevu 1988. godine. Sportskim novinarstvom počeo se baviti na Radiju 8. Bio je član redakcije portala Sport centar, kao i Dnevnog lista Faktor. Uređivao je portal www.sportske.ba, a danas na popularnom Radiju 8 uređuje i vodi emisiju Sportski mikrofon. Takođe, komentator je i utakmica fudbalske Premijer lige BiH na televiziji MYTV, kao i na TV Arena sport.
Za LOBSPORT će pisati četvrtkom.

Igor Ivanovski je rođen 1977. godine u Skoplju i najiskusniji je naš kolumnista. Novinarstvom je počeo da se bavi krajem prošlog milenijuma u sportskom listu Makedonski sport, gdje je brzo postao i urednik za fudbal, a desetak godina kasnije i glavni i odgovorni urednik. Od 2017. godine je vlasnik portala www.sportmedia.mk.
Ispred Makedonije je član renomiranog UEFA žirija u izboru za najboljeg igrača Evrope. Često izvještava sa velikih međunarodnih takmičenja u fudbalu, košarci, rukometu…
Za LOBSPORT će pisati svakog petka.

Uživajte.