GLAS JUGOSLAVIJE: Zvezda koja ne sija

Nova sezona, stara priča. Crvena zvezda nema tim koji u Evroligi može da napravi rezultat i to se jasno vidi. Pogotovo ne onakav kakav se očekuje u godini kada je budžet na Malom Kalemedanu veći nego ikada.

Pokazalo se još jednom da ulaganje ovromnog novca nije nikakva garancija da će se napraviti kvalitetnija ekipa, jer se konstantno prave promašaji sa novim igračima. Ne cvjetaju ruže ni u komšiluku u Humskoj ulici, ali se od tima Željka Obradovića ipak može očekivati da se nekako dokopa plej-ofa elitnog košarkaškog takmičenja što se za Zvezdu baš i ne može reći.

Govorila su ljetos o plasmanu na fajnal-for oba tima, a kako vrijeme prolazi tako i euforija praćena lošim rezultatima splašnjava. Prilično skromno za zemlju koja je vicešampion svijeta u ovoj igri pod obručima. Ali dobro…

U Crvenoj zvezdi reklo bi se da je najveći problem bio loša selekciju tima. Promašaji. Glavni igrač tima Janisa Sferopulosa Šabaz Nejpir nikako da pokaže zašto je doveden, a bogami još manje zašto je plaćen vrtoglavih 2,3 miliona dolara.

Potpuna nezainteresovanost odražava se naravno i na njegov učinak na parketu, što logično primjećuju i navijači kluba s Malog Kalemegdana koji imaju sve manje strpljenja za veliku “zvijezdu” tima.

Naravno, nije Nejpir jedini problem. Dovedeno je još igrača koji su u ovom sistemu potpuno neupotrebljivi. Stranci su, godinama, velika Zvezdina boljka.

S druge strane – Nedović je i dalje u rangu prosjeka, nikakvog odskakanja od te sredine nema na vidiku.

Neko ko umije da digne publiku na noge i ko i dalje daje sve od sebe na terenu je dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, legenda Miloš Teodosić ali ne možete očekivati od momka sa 36 godina da napravi čudo na terenu.

Sasvim je jasno da su timu Janisa Sferopulosa pod hitno potrebna pojačanja. Pogotovo na pozicijama beka i krilnog centra.

Ali, kako vrijeme prolazi tako se i ploča okreće. Od ambicija u Evroligi prvi čovjek kluba Nebojša Čović sada se vratio starom dobrom – “ABA liga nam je prioritet”.

Svake godine ista priča. Samo skuplja.