Gojković: Moglo je lakše, dodatna komplikacija je ukrštanje sa Hrvatskom i Mađarskom

Sigurno da niko u taboru vaterpolo reprezentacije Crne Gore nije priželjkivao Srbiju i Španiju na žrijebu u Atini. Ne mogu se “ajkule” pohvaliti dobrim rezultatima protiv aktuelnih olimpijskih odnosno svjetskih šampiona. Ipak, kuglice su spojile izabranike Vladimira Gojkovića, “delfine” i “crvenu furiju”, zajedno sa Južnom Afrikom u grupu D na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki (17-29. jul).

Kada se sve sabere, možda je i bolje da Crnogorci odmjere snage sa tradicionalno najneugodnijim protivnicima u grupi, a ne kasnije u eliminacinoj fazi. Međutim, ni kasnije u “kosturu” Crnu Goru ne čeka lak posao. Potvrdio je to Gojković u izjavi za medije.

Dobili smo definitivno tešku grupu, sa jednim autsajderom Južnom Afrikom, sa Španijom koja je možda prvi favorit u grupi, sa Srbijom o kojoj znamo sve. Dodatna komplikacija je što se timovi iz naše grupe ukrštaju sa grupom u kojoj su Hrvatska, Mađarska i domaćin Japan. Ali, kako je tako je, možda je moglo malo lakše da bude. Sada znamo rivale, imaćemo dva mjeseca priprema, od 15. maja, spremaćemo se da probamo da napravimo dobar rezultat“, kazao je Gojković.

U grupi A su SAD, Australija, Kazahstan i Grčka. Kina, Francuska, Kanada i viceprvak Italija su u grupi B, dok su Mađarska, Hrvatska, Brazil i Japan u grupi C.

Pobjednici grupa će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, drugoplasirani i trećeplasirani će razigravati u osmini finala.