Gojković odabrao Ajkule za Evropsko prvenstvo

Foto: A.Masini/Deepbluemedia

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković, poslednjeg dana 2023. godine objavio je spisak vaterpolista koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Kao što je bilo očekivano, na velikom takmičenju će prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju igrati Draško Brguljan, poslije jednogodišnje pauze u tim se vratio i iskusni golman Dejan Lazović. U onosu na Svjetsko prvenstvo u Fukuoki tu je i Marko Mršić.

Nema Uroša Čučkovića, koji je nakon mundijala vodenih sportova u Japanu stavio tačku na igračku karijeru, kao ni golmana Lazara Andrića. U Hrvatskoj neće biti ni Bogdana Đurđića.

Na Gojkovićevom spisku se nalaze golmani: Dejan Lazović, Petar Tešanović, igrači: Draško Brguljan, Aljoša Mačić, Konstantsin Averka, Jovan Vujović, Vlado Popadić, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Marko Mršić i Stefan Vidović.

Ajkule će na Evropsko prvenstvu u Hrvatskoj igrati u grupi A sa Francuskom, Španijom i domaćinom.

Crnogorci će u prvom kolu, 4. januara od 17 sati igrati sa Trikolorima, dva dana kasnije od 17.45 časova odmjeriće snage sa Furijom, dok će sa braniocem trona igrati 8. januara od 20.15 sati.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće dvije prvoplasirane selekcije u grupi, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani razigravati za plasman među osam najboljih ekipa Starog kontinenta sa najvjerovatnije Srbijom ili Njemačkom.