Golbalisti na pripremama u Vrbasu: “Da maksimalno spremni dočekamo Evropsko prvenstvo”

Foto: POK

Golbal reprezentacija Crne Gore otputovaće sjutra na desetodnevne pripreme u Vrbas, gdje će se u sportsko-rekreativnom kompleksu “Drago Jovović” pripremati za nastup na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Crnogorski reprezentativci u Vrbasu imaće podršku legendarnog slovenačkog golbaliste Mateja Ledineka, koji će im pomagati da se što bolje i kvalitetnije pripreme za nastup na šampionatu.

Selektor Nikola Čurović na pripremama radiće sa Nikolom i Markom Nikolićem, Milošem Ranitovićem, Veselinom Vukovićem, Goranom Macanovićem i Velizarom Obradovićem.

Planirano je da tokom desetodnevnih priprema radimo dva puta dnevno. Prije podne predviđena je fizička priprema, trčanja i rad u teretani sa profesorom Branom Bulatovićem, dok će se poslije podne raditi u sali, na tehnici i taktici. Nadam se da ćemo pripreme iskoristiti na najbolji mogući način i biti maksimalno spremni za završni dio u Nikšiću“, rekao je Čurović.

On je najavio da će završni dio pripreme odraditi sa reprezentacijom Ukrajine, koja će u Nikšiću boraviti od 25. novembra do početka šampionata Evrope.

Planirano je da u tom periodu odigramo nekolliko sparing utakmica i odradimo što više zajedničkih treninga. Treninzi i zajednički rad sa Ukrajinom biće prilika da provjerimo trenutnu formu, unaprijedimo igru, ali i da ispravimo eventualne nedostatke. Imaćemo priliku da se uvjerimo u kvalitet Ukrajine, njene dobre strane, ali i slabosti. Sve je podređeno Evropskom prvenstvu, na kojem imamo visoke ambicije, iako smatramo da smo u težoj grupi. Očekujem da ćemo kvalitetno odigrati grupnu fazu, da sa što bolje pozicije izborimo četvrtinale i pokušamo da ostvarimo naš cilj – osvajanje jedne od medalja“, rekao je Čurović.

Evropsko prvenstvo A divizije biće odigrano od 6. do 17. decembra 2023. godine, a crnogorska reprezentacija prvu utakmicu igra upravo sa viceprvakom Evrope reprezentacijom Ukrajine.

Naša selekcija, osim Ukrajine, u B grupi igraće još sa Izraelom, Turskom i Finskom, dok će u grupi A odmjeriti snage aktuelni prvak Evrope, reprezentacija Litvanije, šampion Evrope iz 2019. reprezentacija Njemačke, kao i selekcije Belgije, Grčke i Velike Britanije.