Gopčević za LOB SPORT: Nema predaje, daćemo sve od sebe da se vratimo u igru

Marko Gopčević (foto: Krsto Vulovć)
Foto: Krsto Vulović

Zvuči nejverovatno, ali istinito – Primorac 15 godina čeka titulu prvaka Crne Gore! Kotorani su osvojili prva dva trofeja u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon toga jaz. Dominirao je Jadran, Budva je dva puta uspijevala da prigrabi njavažniji trofej, nekadašnji šampion Evrope je znao da trijumfuje u Kupu. Međutim, u šampionatu su bili daleko od trona.

Kako je počela ovogodišnja finalna serija, izgleda da će dugogodišnji post Primorca biti produžen. Jadran je slavio u prva dva meča i ima priliku da večeras od 19 sati na svom bazenu “počisti” tim iz drevnog grada.

Kapiten Kotorana, Marko Gopčević, ipak vjeruje u svoj tim i poručuje da će izbjeći “metlu”.

Porazom u Kotoru doveli smo sebe u tešku situaciju“, konstatuje na početku razgovora za Lob Sport, Gopčević.

Kapitenu Primorca optimizam budi činjenica da on i saigrači ne mogu odigrati lošije nego što su odigrali u prvom meču, kao i da mogu odigrati bolje nego što su to učinili u revanšu.

Možemo jedino biti zadovoljni boljom reakcijom u tom drugom meču nakon teškog poraza u Herceg Novog. Dozvolili smo rivalu previše lakih golova, sto je nedopustivo u ovakvim utakmicama. Takođe, ponovio se naš problem u realizaciji igrača više. Nadam se da ćemo u trećoj utakmici pokazati više strpljenja i koncentracije u tim situacijama. Nema predaje, daćemo sve od sebe da se vratimo u igru“.

Za razliku od prošle, kada su uzeli Kup, vaterpolistima Primorca prijeti sezona bez trofeja. Uz to, ispali su iz Premijer regionalne lige.
Izuzetno teška sezona za nas. Finale Kupa se igra na jednu utakmicu i uvijek je neizvjesno, što može biti opravdanje za poraz. Međutim, ispadanje iz Regionalne lige je veliko razočaranje i sigurno zaslužuje ozbiljnu analizu“.

Gopčević je godinama u klubu, zna kako Primorac “diše” i uvjeren u povratak na staze stare slave.

Vjerujem da klub ima snage da se izbori sa ovom situacijom i da ćemo se brzo vratiti u najviši rang“.

Na konstataciju da će od četiri crnogorska kluba jedino Jadran naredne sezone igrati Premijer regionalnu ligu, a da su Budva i dva kotorska kluba drugoligaši, Gopčević je zaključio:

Nadam se da će i ostali crnogorski klubovi uspjeti da se vrate gdje su nekad bili. To je neophodno za dalji napredak našeg vaterpola“.