ALJOŠA MAČIĆ I STEFAN VIDOVIĆ

“Grci su odlični, ali možemo da ih pobijedimo”

Photo: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Španija, aktuelni evropski prvak, bila je preveliki zalogaj za crnogorske Ajkule u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi. Crvena furija slavila je sa 15:12 u meču koji su prelomili u drugom poluvremenu, preciznije u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 5:0.

Za izabranike Vladimira Gojkovića sada slijedi razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta na svijetu. Prvi rival biće reprezentacija Grčke, sjutra od 10 časova.

Aljoša Mačić analizirao je meč protiv Španije i konstatovao je da je prava šteta što su Ajkule izgubile ritam u trećoj dionici.

Sigurno najteži meč na šampionatu protiv najbolje ekipe na svijetu. Bili smo u priči na kraju druge i početak treće četvrtine, šteta što smo izgubili ritam i dopustili Špancima da slome utakmicu krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Nama ostaje razigravanje od petog do osmog mjesta protiv Grčke, gledaćemo da se podignemo i da iskoristimo ove dvije utakmice da se spremimo za ono što nas čeka na ljeto“, istakao je on.

Photo: Marcel ter Bals / DeFodi Images / DEFODI / Pixsell

Što se tiče Grka to je dobro poznata i veoma kvalitetna ekipa. Aljoša smatra da Crna Gora može do pobjede u ovom susretu.

Igrali smo sa njima isto u razigravanju u Zagrebu. Gledaćemo da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i par šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv tih vrhunskih ekipa“, zaključio je Mačić.

Stefan Vidović meč sa Španijom posmatrao je sa tribina. Priznaje da je mnogo teže gledati nego igrati.

Uvijek je teže gledati nego igrati. Dali su maksimum momci, borili su se od prvog do posljednjeg momenta, to je nažalost sada bilo dovoljno za ovakav ishod. Međutim i pored poraza od Španije mislim da je najlošija stvar koja se desila povreda Konstantina Averke koji se povrijedio u bukvalno prvom minutu i igrao tako i čak postigao dva gola stvarno mu svaka čast na odnosu i borbi“, kazao je Stefan.

Photo: Marcel ter Bals / DeFodi Images / DEFODI

Cilj je ostvaren i sa te strane tim može biti zadovoljan. Sada slijede posljednje dvije utakmice na prvenstvu u kojem Ajkule žele da pruže maksimum.

Mi smo prije svega na Evropskom prvenstvu morali da se izborimo za ovo Svjetsko prvenstvo prolazeći kroz sav taj stres, došli smo ovdje, odigrali nekoliko teških utakmica i ispunili taj osnovni cilj odlaska na Olimpijske igre koji nije bio samo osnovni cilj nas već i mnogih drugih selekcija i sa te strane možemo biti zadovoljni. Takmičenje nije gotovo, očekuje nas minimum dvije utakmice koje rezultatski nemaju značaj i teške su za igranje, ali mislim da je bitno da ih odigramo najbolje moguće u ovom momentu, da probamo što povoljnije mjestu u šeširima za izvlačenje grupa na Olimpijskim igrama. Moj neki utisak je da ove utakmice iskoristimo probamo neke nove stvari u igri i kao uvijek ubijeđen sam da ćemo dati svoj maksimum“, završio je Vidović.