TENIS

Grend slem osvajač završava karijeru

Photo: IMAGO/Ricardo Larreina/IMAGOSPORT/Pixsell

Spominjalo se prethodnih dana da bi aktuelna sezona mogla biti posljednja u karijeri Dominika Tima, a sada je informacija i zvanično potvrđena. Austrijski teniser objavio je da se na kraju aktuelne sezone povlači sa Tura.

U karijeri je osvojio 17 trofeja, a svakako najveći jeste US Open 2020. godine kada je u finalu savladao Aleksandra Zvereva sa 3:2. Pored ovog igrao je još tri grend slem finala, ali je svaki put poražen. Dva puta ga je u finalu Rolan Garosa nadigrao Rafael Nadal, a jednom Novak Đoković u borbi za titulu na Australijan openu.

Najbolji plasman na ATP rang listi bila mu je treća pozicija.

Ipak, već 2021. godine kreće njegov slobodan pad uslovljen čestim povredama koje će mu na kraju i onemogućiti da se vrati u nekadašnju formu.

„Zdravo svima, imam veoma važnu, veoma tužnu, ali i veoma lijepu poruku. Ima više razloga za to.

Sezona 2023/24 biće posljednja u mojoj karijeri. Završiću karijeru na kraju ove sezone. Prije svega, moj zglob nije dobro, onako kako treba, nije onako kako bih želio.

Drugi razlog je unutrašnji osjećaj. Mnogo sam i dugo razmišljao o tome, o cijelom putovanju u tenisu koje sam imao koje je bilo nevjerovatno. Imao sam uspjehe i osvojio sam turnire koje nisam ni sanjao. Putovanje je bilo nevjerovatno. Bilo je uspona i padova, to je iskustvo na kome sam zahvalan.

Ali, došao sam do zaključka da je odluka da na kraju sezone završim karijeru ispravna. Zadovoljan sam odlukom koju sam donio i uzbuđen zbog onoga što dolazi” rekao je Tim.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare