ŠAH

Gužva na vrhu

Luka Drašković (Foto: Šahovski savez)

Gužva na vrhu nakon 6. kola Prvenstva Crne Gore za šahiste. Čak šest igrača dijeli prvo mjesto. 

Maksimalni do ove runde, Artem Smirnov i Denis Kadrić, odnosno Andrej Šuković i Nikola Đukić su remizirali u međusobnim duelima, što su iskoristili Nikita Petrov i Luka Drašković, koji su u velemajstorskim duelima savladali Nebojšu Nikčevića, odnosno Milana Draška

Artem Smirnov i Denis Kadrić odigrali su sadržajnu partiju, a nakon interesantne borbe i reduciranja materijala, protivnici su imali po damu, lovca i po tri pješaka, pa su se saglasili na remi ponavljanjem poteza. 

Andrej Šuković je pokušao da engleskom odbranom iznenadi velemajstora Nikolu Đukića. Nakon obostrano korektne igre i razmjene materijala, protivnici su se saglasili na remi u objektivno jednakoj poziciji. 

Remije na prva dva stola iskoristili su Nikita Petrov i Luka Drašković, koji su slavili u velemajstorskim derbijima. Petrov je bijelim figurama savladao Nebojšu Nikčevića. Nikčević je žrtvovao kvalitet, došao u sjajnu poziciji, međutim nije našao dobar red poteza, pa je Petrov uspio da preokrene situaciju i dođe do pobjede kojom je došao do diobe prvog mjesta. U drugom velemajstorskom derbiju dana, Luka Drašković je savladao Milana Draška, nakon što uspio da ga nadmudri u topovskoj završnici. 

Na pola poena iza vodeće četvorke nalaze se Andrej Skvorcov, Nemanja Vukčević i Savo Vujović. Skvorcov je u uzbudljivoj partiji uspio da savlada Mila Pobora, dok je Nemanja Vukčević iskoristio prednost pocetnog poteza u duelu sa Jovanom Milovićem. Vujović, inače golman kadetske rukometne reprezentacije, savladao je Armina Mušovića u zanimljivoj partiji, iskoristivši na kraju previd svog protivnika. 

Slijedi grupa od 13 igrača koji imaju po 2,5 poena, a u kojoj su između ostalih velemajstor Božidar Ivanović, koji je danas savladao Mateju Popović, velemajstor Nebojša Nikčević, Aleksandar Tomić, Peko Đurović.

Sjutra (subota) su na programu partije 5. kolu, a najveću pažnju privlače dueli: Kadrić – Drašković, Šuković – Petrov, Đukić – Smirnov, Skvorcov – Vukčević, Vujović – Tomić, Ivanović – Miletić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare