Hamilton je prelomio i donio odluku koju su svi čekali

Foto: Dppi / Panoramic / Bestimage / Pixsell

Čekali su svi ljubitelji Formule 1 i konačno dočekali. Luis Hamilton je prelomio – želi potpisati novi ugovor sa Mercedesom i demantovao je glasine o odlasku u penziju na kraju sezone.

Aktuelna saradnja Britanca i Mercedesa ističe na kraju ove sezone, a prema nekim informacijama “crni biser” želi da pregovara o dugoročnom ugovoru.

Prema nekim informacijama, Hamiltonu je ponuđen ugovor na godinu, vrijedan 40 miliona funti.

Nisam na kraju svoje karijere, nisam na nizbrdici svoje karijere. Na svom sam vrhuncu. Sve zavisit od toga koliko naporno želim raditi i održati se, u smislu fizičkih i mentalnih sposobnosti. Ako pogledate Lebrona, ako pogledate Toma Brejdija, pokazali su da se možete održati sve dok ste dovoljno posvećeni da uložite energiju i vrijeme“, rekao je Hamilton.

Trenutno ne planiram da se mijenja, jako sam motivisan.”

Posljednjih mjeseci počele su da kruže priče da Mercedes želi da dovede Šarla Leklera iz Ferarija ukoliko Hamilton ne produži ugovor.

Počeo sam u Meklarenu, volio bih da uvijek budem dio Meklaren porodice. Počeo sam kada sam imao 13 godina. Razmišljao sam i gledao Ferarijeve vozače na stazi, naravno da se pitate kako bi bilo da ste vi u crveno… Ali, onda sam došao u Mercedes i ovo je moj dom. Srećan sam. Još nisam potpisao ugovor, ali radimo na tome“, istakao je 38-godišnji vozač.

Ovog vikenda na programu je trka za Veliku nagradu Majamija.

Vrijeme je ludo, ovo je jedna od najiscrpnijih staza za nas. Ne samo za vozače, već i za bolide, zbog velike vrućine. Međutim, Majami je poput sna“, poentirao je Hamilton koji na Floridi juri prvu pobjedu u sezoni.