Hani i Lomačenko za prvaka lake kategorije!

Još jedan bokserski spektakl nas očekuje ovog proljeća, gdje će u borbi za šampiona lake kategorije snage odmjeriti Devin Hani (29-0, 15 KO) i Vasil Lomačenko (17-2, 11 KO)!

Pričalo se i ranije o ovom okršaju ali je on sinoć dobio zvaničnu potvrdu a potvrđena je i lokacija, a to će biti uvijek atraktivni Las Vegas.


Hani ima samo 24 godine i bez poraza je u karijeru a na ovom meču braniće čak četiri titule svjetskog prvaka lake kategorije!

Kada na to dodamo da će Hani imati nešto teže pripreme jer kao pripadnik islamske vjeroispovjesti Hanija “hvata” vrijeme posta u toku priprema, morali bi mu odati dodatno poštovanje.

‘‘Teško je trenirati i odrađivati puni trening kamp dok postite, jer ne smijete jesti od izlaska do zalaska sunca. Morao bih sparirati dok mi je zabranjeno piti vodu i jesti preko dana, ili bih morao trenirati samo tijekom noći. Ja treniram dva do tri puta dnevno i ne bih mogao ugurati toliko treninga u taj period.‘‘ izjavio je Hani koji u ovaj meč ulazi znatno motivisan jer dolazi iz dva meča u pet mjeseci, oba puta je savladao australijanca Džordža Kambusa.
Drugi meč Hanija i Kambusa
Sa druge strane imamo dvije decenije staro bokersko iskustvo, Lomačenko je u amaterima osvojio gotovo sve a njegov odnos pobjeda i poraza je bio nevjerovatnih 396-1. Kada je prešao u profesionalce u jednom trenutku imao je sve tri titule lake kategorije. Ipak nije uspio da ih ujedini jer ga je 2020 porazio Teofimo Lopez.

Ukrajinac je nakon toga upisao tri pobjede zaredom i izborio je novi napad na titulu. U meč protiv Hanija ući će ipak kao autsajder jer je Devin Hani u znatnom usponu a i mlađi je 11 godina od svog protivnika.

Ipak moraćemo da se strpimo još malo pa neka ring i borba odluče da li će se čuti “and still” ili ipak “and new”.