ŠAH

Herceg Novi će u novembru biti epicentar evropskog šaha

Herceg Novi će od 7. do 20. novembra 2024. godine biti epicentar šaha, pošto je Crna Gora dobila domaćinstvo Evropskog pojedinačnog prvenstva. Navodi se da dobijanje organizacije još jednog kontinentalnog šampionata potvrđuje ugled i poštovanje koje uživa Šahovski savez Crne Gore.

Ovo je još jedan veliki trenutak za crnogorski šah. Evropsko prvenstvo u Herceg Novom ne samo da će okupiti vrhunske šahiste cijelog kontinenta, već će i dati još jedan nezaboravan pečat našem radu i nastojanjima. Očekujemo da će Herceg Novi postati šahovska prestonica Evrope, pružajući ne samo izazovne partije na tablama, već i nezaboravan doživljaj ljubiteljima šaha iz cijelog svijeta“, rekao je predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović.

On je istakao da ovaj događaj označava kontinuitet šahovske tradicije u Crnoj Gori nakon uspješnih prethodnih evropskih šampionata.

Crna Gora je bila domaćin Pojedinačnog prvenstva Evrope za žene i Evropskog ekipnog prvenstva, koje je prema ocjenama svih učesnika i šahovskih zvaničnika, jednoglasno ocijenjeno kao najbolje ikada“, navodi se u saopštenju.