HRVAT PRETRPIO TEŽAK PORAZ

Hrgović razbijen u meču karijere

Hrgović i Duboa, Foto: Twitter/X
Hrgović i Duboa, Foto: Twitter/X

Danijel Duboa pobijedio je Filipa Hrgovića za privremeni IBF pojas nakon što je sudija, poslije konsultacija sa ljekarskim timom, odlučio da prekine meč zbog brojnih posjekotina na licu hrvatskog boksera.

Sve se to dešavalo u osmoj rundi kada je pet godina mlađi protivnik nanio 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri i tako mu otežao napad na sami vrh teške kategorije svjetskog boksa.

U prvih šest rundi beskompromisna borba sa mnogo teških udaraca na obje strane, ali je Britanac već u drugoj dionici duela “otvorio” lice Hrvatu i tako mu stvorio velike probleme pred natavak borbe.

U sedmoj rundi Hrgović je fizički pao, potrošio se, Duboa to iskoristio i maksimalno ga uzdrmao, pa je Hrvata spasilo zvono za kraj runde.

Inače je Hrgović u okršaj ušao kao veliki favorit i nadao se trijumfu kojim bi postao privremeni IBF šampion, a najavljivalo se da će pobjednik ovog dvoboja izaći na crtu Entoniju Džošui.

Hrvat je prije meča naglašavao da će otići u penziju ukoliko ne ostvari trijumf.

Sa druge strane, Duboa se vratio pobjedničkim stazama nakon što je prošle godine izgubio od apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije Aleksandra Usika.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare