VLADIMIR GOJKOVIĆ I VLADO POPADIĆ

“Imamo kvaliteta da igramo sa Amerikancima”

Photo: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Ostao je još samo jedan dan do početka Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Crna Gora ima jasan cilj na ovom prvenstvu, a to je izboriti plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Prvi meč biće jako važan i za krajnje ciljeve Ajkula. Sjutra od 15 časova i 30 minuta naši vaterpolisti odmjeriće snage sa Sjedinjenim Američkim Državama. Selektor, Vladimir Gojković, ističe da je njegov tim maksimalno iskoristio period između dva velika takmičenja.

Odradili smo ono što smo planirali, bilo je dobro prvo u Trebinju, a zatim i u Rumuniji. Mislim da smo maksimalno iskoristili ovaj period i da odradimo neki oporavak i da podignemo formu, grupa je jaka i prva utakmica nam je jako važna. Vjerujem da smo sve uradili najbolje moguće i nadam se da ćemo to prenijeti već na start takmičenja“, rekao je selektor.

Photo: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/PIXSELL

Što se tiče Amerikanaca, smatra da su pokriveni na svim pozicijama, ali da Crna Gora ima kvalitet da igra sa njima.

Pokriveni su na svim pozicijima, to su sve igrači koji igraju u dobrim klubovima. Imaju dominantne tačke oko kojih baziraju igru, ali vjerujem da imamo kvaliteta da igramo sa njima. Analizirali smo ih, spremali se i nadamo se dobrom ishodu“, zaključio je Gojković.

Vlado Popadić je rekao da je hemija u timu fantastična i da svi jedva čekaju početak takmičenja.

Ostao je još jedan dan do početka turnira, svi znamo šta nam donosi. To su Olimpijske igre i pokušaćemo da ih izborimo. Prvi meč protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su odlična reprezentacija, imaju par odličnih igrača. Mislim da smo dobro pripremili utakmicu, ekipa je na maksimumu, hemija je fantastična i jedva čekamo da krene turnir“, kazao je crnogorski vaterpolista.

Pobjeda u sjutrašnjem meču mnogo bi značila i rasteretila Ajkule. Svjestan je toga i Popadić.

Pobjedom bi mnogo lakše išli u nastavak turnira i u utakmice protiv Srbije i Japana. Ali, idemo meč po meč, Sjedinjene Američke Države su prve. Znamo šta nam nosi svaki meč, idemo na pobjedu da bi kasnije imali lakše ukrštanje u nokaut fazi“.

Za kraj je naglasio da je ekipa uspjela da se oporavi od Evropskog prvenstva kao i da ispravi određene elemente sa kojima nisu bili zadovoljni u Hrvatskoj.

Dobro je, stigli smo da se oporavimo i neke detalje ispravimo koji nisu bili dobri na Evropskom prvenstvu, oporavili smo se i sad predstoji ono najvažnije“, zaključio je Popadić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare