ŠEST MEDALJA NA EP

“Istorijski rezultat za crnogorski karate”

Fantastičan uspjeh karate reprezentacije, FOTO: Lob Sport
Fantastičan uspjeh karate reprezentacije, FOTO: Lob Sport

Crnogorska karate reprezentacija vratila se iz Tbilisija sa koferom medalja – šest. Na nikad brojnijem Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je okupilo 1.100 takmičara iz 49 zemalja, naša selekcija ostvarila je istorijski uspjeh.

U kadetskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Una Raković, Vuk Vučinić, a bronzu je kaparisao Anes Arifaj. Kod juniora proslavili su se Jovana Damjanović zlatom, Helena Backović srebrom i Balša Vojinović srebrom.

Direktor reprezentacije, Miodrag Radunović, nije krio oduševljenje tokom današnje pres konferencijo po povratku iz Gruzije.

“Napravili smo istorijski rezultat u Gruziji. Najbolji do sada u ovoj konkurenciji. Sa omladinom radimo kako treba da se radi. Rezultati neće izostati ni u budućnosti. Već tri godine pravimo sjajne rezultate, a ove godine, ne samo što je medalja više, već imamo četiri finala i tri sz kurnisana zlatom. Ovo je pokazatelj da se u matičnim klubovima radi sjajan karate”, istakao je Radunović.

Selektori Dejan Ivanović i Slađan Mikulić takođe su ponosni i srećni na rezultate svojih reprezentativaca, uvjereni da će crnogorski karatisti i u budućnosti nastaviti žetvu medalja.

FOTO: Lob sport

Posebno se ističe uspjeh Jovane Damjanović. Karatistkinja Omladinca je nakon bronzi na Evropskom i Svjetskom prvenstvu za kadete debitovala u juniorskoj konkurenciji na najbolji način – zlatom.

“Mnogo mi medalja znači. Spremala sam se za ovo cijeli život. Nikada neću zaboraviti ovo takmičenje, posebno finale – sanjala sam o tome. Svaki meč je bio težak na svoj način”, poručila je Damjanović.

Helena Backović je nakon evropskog zlata u kadetskoj konkurenciji, sada stala na korak od najsjajnijeg odličja. U finalu je izgubila preglasavanjem sudija i morala je da se zadovolji srebrom.

“Zadovoljna sam nastupom. Nedostajalo je malo sportske sreće u finalnom meču. Sve je to dio sporta. Sada ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo u Italiji. Nadam se zlatu.”

Iako je osvojio bronzu, Balša Vojinović je moralni pobjednik prvenstva. Zbog povrede je izgubio polufinale, a onda stisnuo zube i uspio da slavi u meču za treće mjesto.

“Trenirali smo godinu dana samo da bi se spremili za ovo prvenstvo. Sav trud, rad i znoj se isplatio”, kaže član Iskre.

FOTO: Lob sport

A, kad već govorimo o Karate klubu Iskra, prvu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za ovaj tim obezbijedio je Vuk Vučinić u kadetskoj konkurenciji.

“Tokom priprema imali smo podršku od svakog selektora i člana delegacije. Hvala klubu i trenerima. Bez njih ne bi ovo bilo moguće”, rekao je Vučinić.

Koliko je bila dominantna zlatna Una Raković najbolje govori rezultat sa finalnog meča – ubjedljivih 6:0 protiv Njemice Dalije Daud.

“Zadovoljna sam i srećna Samo želim da se zahvalim svima u klubu Omladinac, svakako i članovima reprezentacije.”

Kadet Anes Arifaj ističe da je do bronze stigao samo zahvaljujući predanom radu u Iskri.

“Ovo ništa ne bi bilo moguće da se nije uložio trud u našem klubu – u Iskri. Hvala i selektoru”, poručio je Arifaj.

FOTO: Lob sport

Crnogorski kata tim osvojio je peto mjesto na Evropskom prvenstvu.

Iz Saveza su podjsetili da će Crna Gora biti sajam karatea od 23. do 25. februara – Podgorica je domaćin Balkanskog prvenstva za seniore.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare