Italijani ponovo kobni za “ajkulice”

Stevović (foto: worldaquatics)

Italijani su ponovo bili kobni za juniorsku vaterpolo reprezentaciju Crne Gore. Nakon što su u grupi poražene od “azura” (7:9), “ajkulice” su od istog rivala izgubile nakon peteraca 12:13 (0:1, 1:4, 5:1, 2:2 – 4:5) u meču za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Otapeniju.

Katastrofalno su naši juniori odigrali prvo poluvrijeme, gubili 1:5, da bi teću četvrtinu otvorili furiozno, sa pet vezanih golova i preokrenuli na 6:5. Vodli su još jednog izabranici Petra Radanovića (6:7), “azurini” bili bliži trijumfu regularnom toku, da bi Lazar Vukićević, 1,7 sekundi prije kraja donio peterce (8:8).

Stupar (foto: worldaquatics)

U penal ruletu je presudila prva serija i promašaj Jovana Vujovića. Ostali izvođači su bili sigurni, pa će Italijani igrati sa Špancima za peto, a “crveni” sa Hrvatima u subotu od 14 časova za sedmo mjesto na šampionatu planete.

Foto: worldaquatics

“Ajkule” i “barakude” su takođe bile u istoj grupi, a Radanovićevi izabranici su u meču preliminarne runde slavili nakon peteraca 14:12.

Lazar Vukićević i Strahinja Gojković sa po tri pogotka i Marko Mršić sa dva, bili su raspoloženi za igru u taboru naše reprezentacije protiv Italije. Tim Perov, Danilo Stupar, David Stevović i Matija Sladović su postigli po jedan gol.

Nerješiva enigma za odbranu “ajkula” bio je petostruki strijelac Franćesko Kondemi.