VATERPOLO

Jadran dugo prijetio evropskom viceprvaku

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Očekivano, vaterpolisti hercegnovskog Jadrana poraženi su na startu takmičenja za plasman od 1. do 5. mjesta u Premijer regionalnoj ligi od prvog favorita takmičenja i domaćina prvog turnira, Novog Beograda sa 13:15 (3:4, 3:3, 5:4, 2:4).

Niko međutim nije očekivao da će crnogorski prvak biti u igri za trijumfom do sredine poslednje četvrtine.

>>> “Presudilo je njihovo iskustvo, nadamo se da ćemo savladati Zvezdu”

Vaterpolisti sa Škvera su igrali hrabro i iznad svojih mogućnosti. Vodili su golovima Lazara Vukićevića i Jovana Vujovića u 4. minutu sa 2:1, nakon čega su dvostruki uzastopni evropski vicervaci preuzeli kontrolu nad utakmicom.

Martin Gardašević i drugovi međutim nisu dozvolili domaćinima da se odlijepe, a nakon što je Vasilije Radović u 4. minutu treće četvrtine zaključio seriju od 3:0, ponovo su poveli 9:8.

Jadranaši su zatim bili ti koji su bili korak ispred sve dok crnogorski reprezentativac Miroslav Perković na startu poslednje četvrtine nije doveo Novi Beograd u vođstvo 12:11. Zatim je Nikola Jakšić vezao treći gol Novobeograđana.

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Nisu se igrači Petra Radanovića predavali. Dmitri Holod je u napadu sa igračem više još jednom zaprijetio evropskom vicešampionu – 12:13.

Do kraja utakmice su međutim do izražaja došlo iskustvo i duža klupa domaćih vaterpolista, a nisu vaterpolisti Jadrana u par navrata, posebno u napadu, imali sreće, tako da je poslednjih četiri minuta i 13 sekundi pogodio samo sedamnaestogodišnji Strahinja Gojković. Sin selektora naše A reprezentacije, Vladimira, postavio je konačan rezultat.

U redovima našeg prvaka najefikasniji je bio Ivan Nagaev sa tri pogotka. Danilo Stupar, Vasilije Radović, Holod i Vujović su postigli po dva, a Strahinja Gojković i Vukićević jedan gol.

Darko Đurović sakupio je 13 odbrana.

Kod tima koji vodi Živko Gocić, istakli su se Alvaro Granados i Nikola Jakšić sa tri pogotka. Naš centar Perković je postigao dva pogotka, dok se drugi crnogorski sidraš sa kapicom Novog Beograda, Savo Ćetković nije upisao u listu strijelaca.

Franćesko de Mikelis upisao je šest, a Lazar Dobožanov pet odbrana.

Vaterpolisti Jadrana će već sjutra od 18.30 časova igrati sa Crvenom zvezdom na turniru u Beogradu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare