VLADO POPADIĆ

“Jako je važno što smo pobijedili Francuze”

Photo: Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Vaterpolisti Crne Gore sinoć su u Monpeljeu savladali domaćina Olimpijskih igara, reprezentaciju Francuske, u prijateljskoj utakmici i to poslije izvođenja peteraca – 19:17 (4:5, 4:1, 1:3, 5:5, 5:3).

Vlado Popadić sumirao je utiske poslije sinoćnjeg meča. Ističe da je jako važno sa psihološkog aspekta što se na kraju došlo do pobjede.

Odradili smo jedan dobar dio priprema u Trebinju, jedan dio smo trenirali sami, a jedan dio sa reprezentacijom Njemačke. Odradili smo taj bazni dio priprema na kojoj je bio akcenat. Poslije toga smo došli u Francusku, sinoć taj meč protiv njih gdje nismo otvorili meč kako je trebalo, ali smo već do kraja prve četvrtine vratili našu igru. Druga četvrtinu koju smo zaista dobro igrali, međutim početkom treće su oni uspjeli da se vrate. Igralo se gol za gol, došlo se do peteraca, na kraju smo i pobijedili što je jako bitno sa psihološkog aspekta, uvije je značajno pobijediti“, rekao je naš vaterpolista.

Foto: Marcel ter Bals / DeFodi Images / Pixsell

Ajkule će odigrati još jedan meč protiv Francuza, a potom slijedi put u Šabac i novi pripremni turnir.

Ostao je još taj jedan meč sjutra isto protiv Francuza, nadam se da ćemo opet odigrati jednu dobru utakmicu. Oni su jako dobra reprezentacija imaju par izuzetnih igrača, ali ovo je sve u sklopu priprema za ono što nas očekuje za mjesec dana, a to su Olimpijske igre“, zaključio je Popadić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare