DESTINACIJA - ANKARA

Juniorke u jakoj konkurenciji traže kartu za Evropsko prvenstvo

Foto: OSCG

Juniorska reprezentacija Crne Gore otputovala je za Ankaru, gdje će od 23. do 27. januara igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Crnogorske odbojkašice će igrati u grupi B sa selekcijama Grčke i Srbije, dok su u grupi A reprezentacije Turske, Rumunije i Kosova. Po dvije najbolje selekcije iz grupa plasirale su se u polufinale, a samo pobjednik će ozbezbijediti mjesto na šampionatu u Bugarskoj i Dablinu.

Kao i na svakim pripremama i mi smo imali problema sa povredama, ali mislim da smo uspjeli to da prebrodimo. Bez obzira na to što sa nama neće biti jedna od bitnijih igračica ove generacije, Lara Jovović, nadam se da će ostale djevojke dati svoj maksimum da se što bolje prikažemo na turniru koji nas očekuje. Bitno je to što smo tokom pripremnog perioda uspjeli da odigramo dvije utakmice, u kojima smo uspjeli da dignemo formu i nadam se da ćemo imati šta da prikažemo“, kazao je selektor Crne Gore, Mladen Miladinović.

Rivali su reprektabilne selekcije.

Ono što je nama za sada otežavajuća okolnost je to što nemamo podataka o selekciji Grčke, međutim imamo sreću što ne igramo sa njima u prvom kolu, tako da ćemo uspjeti da ih spremimo, pošto igraju prvu utakmicu sa selekcijom Srbije. Srbija je izuzetno jaka, ali imam vjeru u sve djevojke, koje su profesionalno odradile svoje obaveze i mislim da i kod njih postoji doza samopouzdanja za nastup na turniru. Nemamo pritisak rezultata, ali imamo obavezu da odigramo što bolje, istakao je Miladinović.

Za Ankaru je otputovalo 14 odbojkašica, a u stručnom štabu pored selektora Mladena Miladinovića su i pomoćni treneri Luka Bogojević i Srđan Crnojački, kao i tim menadžer Nataša Marković.

Boje Crne Gore će braniti:

TEHNIČARI:

Viktoria Đukić (Budućnost)

Staša Krivokapić (Galeb)

PRIMAČI SERVISA:

Jovana Kovačević (Mediteran)

Gordana Madžgalj (Jedinstvo)

Anastasija Anđelić (Akademija)

Darja Popović (Budućnost)

SREDNJI BLOKERI:

Milena Ćetković (Budućnost)

Lana Rakočević (Budućnost)

Staša Mitrović (Budva)

KOREKTORI:

Vanja Matunović (Mediteran)

Kristina Božović (Luka Bar)

Viktorija Čoković (Budva)

LIBERA:

Ksenija Krunić (Akademija)

Milica Veličković (Jedinstvo)