Kadeti protiv Italijana jure prvo mjesto

Foto: VPSCG

Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas od 18.20 časova igra drugi meč na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Nakon velikog trijumfa nad Mađarskom u prvom kolu, izabranici Nenada Vukanića bi novom pobjedom nad Italijom napravili veliki korak ka prvom mjestu u grupi A.

Pobjeda nad Mađarskom je veoma bitna jer smo sami sebi pokazali da možemo da pobjeđujemo najveće nacije. Kada dolazite iz manjih sredina imate kompleks velikih. Pokušavamo da srušimo te barijere i pokažemo da se mi pitamo“, rekao je Vukanić.

>>> Crna Gora bolja od Mađarske na početku Evropskog prvenstva

Stefan Vraneš je sa dva pogotka bio jedan od istaknutijih u pobjedi na otvaranju najmasovnijeg Evropskog prvenstva za vaterpoliste u istoriji.

Idemo dalje, spremni smo i fokusirani na utakmice sa Italijom i Španijom. Daćemo sve od sebe“, rekao je Vraneš.

Vraneš (foto: VPSCG)

Crnoj Gori će za veliki rezultat biti potrebno da golman Marko Pejović ponovi partije iz duela sa Mađarima.

Cilj je da idemo do samog kraja, ali smo čvrsto na zemlji jer je cijeli turnir pred nama. Fokusirani smo na posao“, zaključio je Pejović.

Pejović (foto: VPSCG)

Crna Gora je u prvom kolu savladala Mađarsku (11:8) dok je Italija bila bolja od Španije (9:8). Danas od 17 sati igraju Španija i Mađarska. U posljednjem kolu u utorak se sastaju Mađarska i Italija od 19.40 časova, dok će od 21 sat igrati Crna Gora i Španija.