Kadeti su već pri izlasku iz hotela znali da će Španci završiti na dnu bazena

Vraneš (foto: VPSCG/Krsto Vulović)

Najmlađe ajkule grizu jako kao velike. Od ugriza “ajkulica” sve kadetske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Podgorici završavaju na dnu bazena SC “Morača”. Mađarska (11:8), Italija (11:9) i u poslednjem kolu A grupe Španija (10:6) bili su na meniju izabranika Nenada Vukanića. Naši najmlađi vaterpolisti su međutim i dalje gladni. Imaće dva dana da naoštre zube a onda borba za medalje. Prvo ih u četvrtfinalu čeka pobjednik meča između Turske i plej-of duela druge divizije Njemačka – Rumunija.

>>> “Ajkulice” sa prvog mjesta u četvrtfinale

Od samog izlaska iz hotela, ulaska u autobus i dolaska na bazen osjećali smo da će i večeras biti naše veče. Znali smo da Španija nikad ne odustaje, ali smo držali visok ritam, slavili i osvojili prvo mjesto u A grupi. Sada smo skoncentirsani samo na četvrtfinale. Itekako nam je značio dan pauze nakon meča sa Mađarima, pred duel sa Italijom, pa sam siguran da će nam i ova dva dana odmora dobro doći da se pripremimo i fizički i psihički“, rekao je nakon meča Luka Todorović.

Vraneš (foto: Krsto Vulović)

U kadetskoj reprezentaciji Crne Gore igra pet Podgoričana. Jedan od njih je i Stefan Vraneš. Prve vaterpolo korake je napravio u Budućnosti, trenutno je član Jadrana.

Sjajan je osjećaj igrati pred podgoričkom pubikom, raduju se svakom našem golu. Večeras smo odigrali možda i najbolju utakmicu i popravili utisak iz meča sa Italijom. Samopouzdanje nam je na visokom nivou i očekujemo da u nastavku šampionata igramo još bolje“, zaključio je Vraneš.