BALKANSKO PRVENSTVO

Kadetkinje odlično počele pa potpuno stale

Foto: BVA

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije rezultatom 3:1 (13:25, 25:19, 25:20, 25:19) na startu Balkanskog prvenstva koje se igra u Tirani.

Naše kadetkinje su dobro otvorile utakmice. Odlično odigrale u prvom setu, u kojem je u igri izabranicama Mladena Miladinovića sve funkcionisalo. Osjetnu prednost stekle su Crvene sredinom seta (16:10, 20:11) i uspješno je sačuvale do kraja. Tačku na prvi dio igre stavila je kapitenka Staša Mitrović as servisom, a Srbija je zaustavljena na 13 poena.

Foto: BVA

Preokret je uslijedio u nastavku meča, gdje je Srbija slavila u naredna tri seta, iako su crnogorske odbojkašice pružila dobar otpor. U drugom setu, Srbija je iskoristila pad koncentracije našeg tima i izjednačila u setovima 25:19. Treći set je bio sličan, pun neizvjesnosti i izjednačen do završnice, ali je na kraju pripao protivnicima za vođstvo 2:1 (25:20). U četvrtom setu, Crna Gora je ponovo vodila na početku (4:1), kao i u trećem setu, ali su kadetkinje Srbije uspjele da slave i u ovom setu 25:19 za konačnih 3:1.

U našem sastavu istakle su se Lana Rakočević sa 12 poena, Elena Čolaković  sa 11 i Darja Popović sa 10 poena. Kod Srbije, najviše poena osvojila je Milana Stanković – 13.

Narednu utakmicu Crna Gora igra u srijedu protiv selekcije Moldavije od 18 časova. U drugoj utakmici naše grupe B sastaju se Turska i Moldavija (18h)