Kasom i Šibalić na austrijskom glečeru: “Uradili smo sve što smo planirali”

Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima.

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.

Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni“, kazao je Kasom.

Trener crnogorske reprezentacijekazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.

Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bi sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na Zimskim paraolimpijskim igrama 2026. godine“, rekao je Kasom.

Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini.