VATERPOLO

Kataro kaznio prazan hod Budvana

Foto: VPSCG

Vaterpolisti Katara savladali su Budvu rezultatom 15:10 (1:3, 6:0, 3:4, 5:3) u poslednjoj utakmici ligaškog dijela crnogorskog šampiona.

Dvije ekipe će se ponovo sastati u plej-ofu u borbi za treće mjesto. Za šampionsku titulu igraće Jadran i Primorac.

Utakmicu između Katara i Budve bolje su otvorili gosti, poveli 3:1, ali nakon toga tačno devet minuta i 48 sekundi nisu uspijevali da nađu put do mreže. Domaći su to iskoristili da sa sedam golova praktično riješe pitanje pobjednika već na startu treće dionice (8:3).

Foto: VPSCG

Jedino što su Budvani uspjeli da urade do kraja meča je da na dva minuta i 22 sekunde prije kraja treće četvrtine smanje na 7:9. Ljubomir Kovačić je nakon toga sa dva gola razriješio sve dileme.

Kovačić je bio najefikasniji akter utakmice sa pet golova. Marko Milić i Dušan Milaš su postigli po tri gola. U pobjedničkom timu su se u strijelce upisali još Pavo Vičević, Ivan Marković, Draško Samardžić i Nebojša Petrović.

Iskusni Stefan Kovačević je bio najefikasniji u redovima Budve sa četiri pogotka. Danilo Radonić postigao je dva gola, Đorđe Pejović, Radivoj Radanović, Matija Franeta i Tadija Matijašević.