Kipruto ponovo najbrži u Podgorici, trijumfovala i Vrajić

Foto: Podgorica Mileniun ran

Kenijac Stenli Kipruto pobjednik je maratona koji se danas održao u Podgorici u okviru međunarodne sportsko-turističke manifestacije Podgorica Milenium run.

Zanimljivo, Kenijac je i prošle godine slavio na ovoj manifestaciji. Kipruto je maraton završio ispred Rumuna Silvija Stoike i Ivana Bubnova iz Rusije.

Kada je u pitanju ženska konkurencija najbrža je bila Hrvatica, Marija Vrajić. Iza nje su završile Inga Zoliomi (Mađarska) i Biljana Kiradjijeva (Srbija).

Na distanci polumaratona (21.097m) najbolji rezultat ostvario je Levente Semerei iz Mađarske. Drugi je bio Ukrajinac Bogdan Semjonovič, dok je treće mjesto zauzeo Đuro Borbelj iz Srbije.

U konkurenciji dama trijumfovala je Natalija Semjonovič iz Ukrajine, ispred Andrijane PopArsove iz Sjeverne Makedonije) i crnogorske atletičarske Dijane Stanišić.

Na deset kilometara pobijedio je Aldin Ćatović iz Srbije, ispred Mateja Vašerheljija iz Mađarske i Leonida Vandevskog iz Sjeverne Makedonije.

U istoj disciplini, u ženskoj konkurenciji, slavila je Gresa Bakrači sa Kosova, koja je iza sebe ostavila Mejru Mehmedović iz Srbije i Nevenu Jovanović iz Srbije.

Trka zadovoljstva na pet kilometara protekla je u znaku Kadira Ziljkića iz Srbije, drugoplasirani je bio Matija Bulajić iz Crne Gore, a treći Oleg Sazonov (Crna Gora).

U konkurenciji dama Sajma Murić je ostavila konkurenciju ispred sebe. Druga je bila Lenka Nikolić (Srbija), a treća Mara Panot (Njemačka).

Uvod u takmičarski dio programa bila je trka vatrogasaca u kojoj je slavio Alen Emšija, ispred Matije Šćekića i Stefana Rovčanina.

“Utisci su fenomenalni, učesnici manifestacije su puni pozitivnih kritika na račun organizacije Podgorica Milenium rana. Sa ovom pričom nastavljamo i naredne godine, vidimo se opet u novembru”, rekao je Miloš Antić, vršilac dužnosti sekretara za sport Glavnog grada.