Koković: Šesto mjesto na Balkanu nije loše kada krenete od nule

Crnogorske kadetkinje završile su Balkansko prvenstvo za odbojkašice na šestom mjestu pošto su poslednjem meču u Vrnjačkoj Banji poražene od Rumunije maksimalnim rezultatom 0:3 (21:25, 15:25, 17:25).

Naše sedamnaestogodišnjakinje su pružile snažan otpor rivalkama samo u prvom setu, gdje su vodile u par navrata, ali su na kraju Rumunke povele sa 1:0 i zatim bez većih problema privele utakmicu kraju.

Darja Popović je sa 13 poena bila ubjedljivo najbolja igračica u taboru “crvenih”. Staša Mitrović je osvojila tri, Elena Čolaković i Anastasija Belojević po dva, a Hristina Vukčević, Lina Milivojević, Anastasija Bogojević i Lana Rakočević po jedan poen.

U redovima Rumunije dvocifrene su bile Bjanka Gabrijela Kuku i Sara Irina Burićea sa po 10 poena.

“Dvije pobjede i tri poraza – s obzirom da smo krenuli od nule i nije tako loše. Raduje me jedna stvar, da smo u prva dva kola, na momente pokazali da možemo da igramo protiv ozbiljnih selekcija kao što su finalisti Turska i Grčka. Ove igračice imaju još puno prostora za napredak i vjerujem da će u nekim starijim selekcijama da budu u najužem krugu za najsjajnija odličja”, kazao je selektor Crne Gore, Petar Koković.