IMAO POMOĆ OD GRBIĆA

Kolaković odveo Srbiju nakon 12 godina na Olimpijske igre

Foto: printscreen/en.volleyballworld.com

Crnogorski trener Igor Kolaković, odveo je odbojkaše Srbije na Olimpijske igre, nakon 12 godina.

Plavoj četi je pomogla Poljska na čelu sa bivšim kapitenom Jugoslavije i Srbije, ujedno i selektorom, Nikolom Grbićem. Naime, Poljaci su savladali Kubu sa 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) u poslednjoj utakmici trećeg vikenda Lige nacija tako da je za karipsku selekciju Srbija postala nedostižna na FIVB rang listi, koja je relevantna za plasman u Pariz.

Srbija je na rang-listi Svjetske odbojkaške federacije na 10. mjestu sa 260,07 bodova, a Kuba poslije ovog poraza na 11. poziciji sa 249,34 boda.

Blok za Kubance. Foto: FIVB

Učešće na turniru u Parizu već su obezbijedili Francuska, Njemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada. Preostalih pet reprezentacija pridružiće se u ponedjeljak, po završetku preliminarne faze Lige nacija.

Treći put u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama će nastupiti i ženska i muška odbojkaška reprezentacija – prvi put u Pekingu 2008. godine, a potom i u britanskoj prijestonici četiri godine kasnije, kada su odbojkaši poslednji put nastupili na najvažnijoj smotri sporta.

Večerašnji meč sa Slovenijom, za Srbiju takođe ima rezultatski značaj jer bi Orlovi u slučaju trijumfa od 3:0 ili 3:1 u setovima osigurali završni turnir Lige nacija. koji će se od 27. do 30. juna održati u Lođu.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare