LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Koneljanu italijanska drama u finalu

Foto: Duilio Della Libera/PIXSELL

Odbojkašice Koneljana nove su šampionke Evrope. Izabranice Danijelea Santarelija u u italijanskom finalu u Antaliji nakon drame u pet setova savladale Vero Milano sa 3:2 (25:14, 23:25, 25:19, 19:25, 15:19).

Koneljano je odlično otvorio finale, sa 4:0 na servis Kelsi Robinson Kuk. Nezaustavljiva je bila Izabel Hak, sa sedam poena. Na drugoj strani Paola Egonu je pokušala da povuče tim koji je prvi put nastupio u borbi za trofej, ali je pri rezultatu 19:14 na servis liniju došla Marina Lubian i tamo ostala do kraja prvog seta.

U drugom setu potpuno druga priča. Odbojkašice iz grada mode su se oslobodile početne treme, predvođene Egonu povele 8:3 i kasnije stigle do tri set lopte. Prve dvije su propustile, da bi Egonu realizovala treću sa 1-1.

Koneljano je dominirao u trećem setu, poveo na startu 6:2, zahvaljujući snažnim servisima Robin de Krojf. Imale su cijelim tokom ovog perioda domaće sigurno vođstvo, koje je u jednom momentu iznosilo osam poena, a na kraju trećeg perioda igre na semaforu je pisalo 25:19.

Nisu se odbojkašice Vero voleja predavale, iako su im Krojf i Hak zadavale mnogo problema u četvrtom setu. Egonu je diktirala tempo (7:5, 13:11, 15:12) za tim iz Milana. Koneljano je prišao na 17:18, alis u Egonu i Kara Bajema, uz pomoć Adhuolhuk Mauale sa servisa u finišu uspjele da izbore taj-brejk (25:19).

Odlučujuči peti set Koneljano je počeo sa 3:1, na servis Joane Vološ. Helena Kazut i Mirijam Sila su blokovima donijela izjednačenje (5:5), ali se nakon toga razigrala Ketrin Palmer. Amerikanka je u taj-breju osvojila šest poena, Koneljano je poveo 11:7 i praktično trasirao put ka drugom trofeju u Ligi šampiona, nakon onog iz 2021. godine.

Koneljano je u Antaliji stigao do četvrtog trofeja u sezoni. Santralijeve igračice su prethodno osvojile Super kup, Kup Italije i Skudeto.

Hak je predvodila pobjednice sa 23 poena, a Egonu se na drugoj strani zaustavila na 19 poena, ali uz lošu realizaciju napada.

Ranije tokom dana je Trentino u muškom finalu u Antaliji savladao Jastržebski.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare