Kotorani kreću u pohod na grupnu fazu Evrokupa

Foto: Krsto Vulović

Liga šampiona bila je preveliki zalogaj, a sada će u svom bazenu pokušati da izbore plasman u Evrokup. Vaterpolisti Primorca danas od 18 sati igraju protiv Panatinaikosa prvo kolo kvalifikacionog turnira koji se igra u Kotoru.

Izabranici Zorana Maslovara će pokušati da izbori jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja. Osim grčkog predstavnika, rivali su još Hanover, Terasa i Peristeri.

Grupa je zahtjevna sa iskusnim ekipama, ali mislim da imamo šanse da igramo sa svima i izborimo plasman među prve dvije ekipe, odnosno prolaz u grupnu fazu Evrokupa, što bi bio lijep rezultat za ovu ekipu“, rekao je Vido Lompar, asistent u stručnom štabu bivšeg šampiona Evrope.

Domaći teren i podrška publike – glavna prednost Marka Mršića i drugova.

Domaćini smo, što je u neku ruku dobro za nas, nadam se da ćemo uz podršku kotorske publike i navijača odigrati dobar turnir“, rekao je Lompar.

Imali su Kotorani vremena da upoznaju rivale, sve ono što ih može očekivati u bazenu, a posebno se ističe njemački predstavnik.

Hanover ima četiri iskustva hrvatska internacionalca, plus su tu njemački igrači. Dvije grčke ekipe su pretrpjele izmjene u sastavima, ali su uvijek nezgodne. Terasa je mlada, poletna ekipa koja njeguje klasični španski vaterpolo sa dosta plivanja“, analizirao je Vido Lompar sve rivale Primorca.

RASPORED

Četvrtak

18.00h Primorac – Panatinaikos

20.00h Hanover – Terasa

Petak

18.00h Primorac – Terasa

20.00h Peristeri – Panatinaikos

Subota

10.00h Hanover – Peristeri

12.00h Terasa – Panatinaikos

18.00h Primorac – Hanover

20.00h Peristeri – Terasa

Nedjelja

09.00h Panatinaikos – Hanover

11.00h Primorac – Peristeri