Kovinić pronašla formulu za pobjednički start u Rimu

FOTO: Facebook

Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić, uspješno je otvorila Masters u Rimu pobjedom nad domaćom takmičarkom, Lucijom Bronzeti 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3.

Naredna rivalka našoj predstavnici biće Barbora Krejčikova – pokušaće Danka da joj se revanšira za nedavni poraz u Madridu.

Prilično ubjedljivo je djelovala Danka u prvom setu. Napravila brejk u četvrtom, potom i šestom gemu kada su zbog kiše teniserke morale da se povuku sa rimske šljake. Malo je to poremetilo ritam naše predstavnice koja na svoj servis nije odmah riješila prvu dionicu meča, ali ostala je prisebna i na sljedeći servis gem zadala prvi udarac na meču.

Slab procenat prvog servisa, svega 39%, koštao je najbolju crnogorsku teniserku drugog seta, pa je to Bronzeti uspjela da iskoristi, napravila tri brejka i vratila egal – 6:3.

Navikli smo da na WTA turu gledamo mnogo brejkova, ali ne kao u odlučujućoj dionici meča Crnogorke i Italijanke. Slutilo je da će Kovinić rutinski odraditi posao kad je odmah napravila brejk i servirala za 3:0. Međutim, Danka je to ispustila i brojalo se ukupno do sedam uzastopnih brejkova! U devetom gemu Danka je odbranila servis i izborila plasman u drugo kolo.

Velika pobjeda za našu predstavnicu na Mastersu u “vječnom gradu”, zna Danka da može i bolje. Svakako će joj protiv Barbore Krejčikove biti potrebno kvalitetnije izdanje kako bi ostvarila trijumf!