VATERPOLO

Ljetnja ekskurzija Ajkula – preko Los Anđelesa, Monpeljea, Šapca i Podgorice do Pariza

Photo: Albert ten Hove/Marcel ter Bals/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell

Crnogorska vaterpolo reprezentacija ulazi u novu fazu priprema za nastup na Olimpijskim igrama. Izabranici Vladimira Gojkovića pripreme su započeli u Herceg Novom nakon čega je uslijedio put i pripreme u Los Anđelesu.

Sljedeća stanica ove ljetnje ekskurzije naših vaterpolista je francuski Monpelje gdje će Ajkule trenirati, sparingovati i igrati dva meča sa Francuskom – sve to u rasponu od 29. juna do 1. jula.

Nakon uvoda u Herceg Novom, imali smo izuzetno dobre pripreme u Los Anđelesu, sa selekcijom SAD, sa kojom smo odigrali i dvije zvanične i pet kontrolnih utakmica. Radili smo u skoro kompletnom sastavu, izostao je samo Miroslav Perković, koji nam se priključio u Trebinju, gdje smo odradili bazični dio priprema i gdje smo ponavljali neke stvari i sisteme koje smo radili ranije“, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Foto: VPSCG

Naredni grad koji će Ajkule posjetiti i iskoristiti za pripreme biće Šabac gdje će igrati na jakom turniru koji se igra od 4. do 7. jula. Prvi protivnik biće Njemačka, potom Rumunija, a za 6. jul zakazana su dva meča gdje će protivnici biti Australija i Srbija. Posljednjeg dana turnira Ajkule će se u bazenu naći ponovo sa Francuzima.

To će biti posljednja jaka provjera turnirskog tipa pred Olimpijske igre”, naglasio je Gojković.

Poslije toga slijedi povratak u domovinu. Posljednja faza priprema odradiće se prvo u Herceg Novom, a potom i u Podgorici.

U Podgorici će nam gost biti selekcija Australije, a posljednjih nekoliko dana, pred put u Pariz, reprezentacija Srbije”, istakao je Gojković.

Nakon toga dolazi i konačan odlazak u Pariz na završni turnir Olimpijskih igara. Poslije svih ovih putešestvija koje će obaviti u samo nekoliko dana postavlja se pitanje da li će Ajkule biti odmorne za ono najvažnije u Parizu.

Ipak, uzbuđenje je na vrhuncu, osjećalo se to već i u Dohi kada je obezbijeđena viza za Olimpijske igre.

Osjećalo se uzbuđenje i u Dohi, na Svjetskom prvenstvu, kada smo se borili za olimpijsku vizu. Pripreme za Olimpijske igre za trenere su i najlakše, jer su svi igrači spremni da izvuku i posljednji atom snage da budu potpuno spremni za ono što ih čeka. Na Igre svi dolaze maksimalno pripremljeni, svaki pojedinac da sve što ima u bazenu”, rekao je selektor.

Foto: Albert ten Hove / Orange Pictures / Pixsell

Crna Gora će se u grupnoj fazi Igara u Parizu sastati sa Hrvatskom (28. jul, 16.35h), Grčkom (30. jul, 19.30h), Italijom (1. avgust, 16.35h), SAD (3. avgust, 16.35h) i Rumunijom (5. avgust, 21.40h). Četiri selekcije plasiraće se u četvtfinale.

Ovaj olimpijski turnir je možda i najjači do sada, jer su sve ekipe izjednačene, nema nijednog autsajdera protiv koga su bodovi već upisani. Ogroman broj timova konkuriše za medalje, nadamo se da ćemo i mi biti konkurenti. Prije svega, imamo veoma zahtjevnu grupu, koju moramo da prođemo da bismo nastavili da sanjamo nešto više”, zaključio je Gojković.

U Monpelje i Šabac putuju sljedeći igrači:

Dejan Lazović, Aljoša Mačić, Kanstantin Averka, Jovan Vujović, Vlado Popadić, Đuro Radović, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Danilo Radović, Dimitrije Obradović, Đorđije Stanojević i Lazar Andrić.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare