Ljubav kojoj nema kraja: Rosi ponovo u Jamahi

Foto: Twitter

Jednostavno, bilo je pitanje vremena kada će se ovo desiti.

Devetostruki prvak u Moto GP šampionatu Valentino Rosi zvanično je imenovan za ambasadora Jamahe, sa kojom je osvojio četiri titule.

Ljubav je krenula 2004. godine i legendarnom pobjedom na prvoj trci u Južnoj Africi. Čak 16 godina je Italijan bio član japanske kompanije, a ulogu ambasadora preuzeo je u Heresu gdje je vožena Velika nagrada Španije.

Navijači Valentina Rosija širom svijeta biće oduševljeni objavom da će njihov heroj ponovo zvanično predstavljati Jamahu“, stoji u saopštenju Jamahe u kojem se navodi da je potpisan višegodišnji ugovor sa “Doktorom”.

Tokom Rosijeve karijere koju je završio krajem 2021. godine bilo je mnogo uspona i padova, ali pamte se titule 2004, 2005, 2008. i 2009. godine, kao i 56 pobjeda i 142 podijuma.

Rosijeva nevjerovatna dostignuća, neuporediva strast prema trkanju i neprevaziđena harizma predstavljaju veliki dio Jamahine zaostavštine, ali i Moto GP šampionata. Zbog svega toga Italijan je širom svijeta poznat kao najbolji svih vremena (GOAT)“, dodaje se u saopštenju.

Oglasio se i Doktor koji nije krio oduševljenje što će ponovo biti član Jamahe.

Sigurno je da mi dogovor predstavlja veliko zadovoljstvo. Radili smo zajedno mnogo godina u prošlosti, tako da je ovo došlo prirodno. Kada sam se povukao nastavio sam da treniram i vozim motocikle. Oduvijek sam planirao da nastavim sa trkanjem na ovaj ili onaj način. Tokom karijere sam vozio Jamahine motore kao dio ugovora, ali i kada sam se povukao nastavio sam jer uživam vozeći ih. Srećan sam što je dogovor sada potpisan i što Jamaha i ja možemo da radimo na drugi način“, istakao je Rosi.

Iako je u penziji, Rosi ima veliki uticaj na Moto GP šampionati, jer su članovi njegove akademije jedni od glavnih aktera – Franćesko Banjana je branilac titule, dok je Marko Beceki nedavno donio prvu pobjedu VR46 timu u kraljevskoj klasi.